
به گزارش شیعه آنلاین، مقامات کشور مغرب تصميم گرفته اند حدود دو هزار مسجدی که در شرف نابودي هستند را پلمپ کنند. اين تصميم به دلیل احتمال تکرار حادثه سقوط مناره مسجد «البردعین» در شهر مکناس بر سر نمازگزاران در فوريه گذشته اتخاذ شده است.
گفتنی است در حادثه مذکور، بيش از چهل تن کشته و 75 نفر ديگر زخمی شدند. تصميم براي پلمپ اين تعداد زياد از مساجد، در پي بازرسي وزارت اوقاف و امور اسلامي مغرب از 19 هزار و 205 مسجد اتخاذ شده، که در اين بازرسي ها مشخص شد که بيش از نصف اين مساجد خراب و ويران است.
ناگفته نماند از اين تعداد، وزارت اوقاف هزار و 256 مسجد را به طور کامل و 416 مسجد را به طور جزئي پلمپ خواهد کرد و علاوه بر اين ها حدود 513 مسجد را تخريب و بازسازي و 9924 مسجد ديگر را در مدت زمان چهاذ يا پنج ساله تعمير مي کند.
در همين راستا «عبدالعزیز درويش» مدير مساجد وزارت اوقاف و امور اسلامي، ميزان تأثيرگذاري پلمپ مساجد را به سبب وسعت اماکن برگزاري نماز اندک دانست و بر حسب نظر او "مساجد پلمپ شده به نسبت تعداد مساجدي که بازرسي شده اند، تعداد کمي هستند".
جايگزين هاي موقتي
درويش در گفتگو با الجزيره نت اظهار داشت: وزارت اوقاف "جايگزين هاي موقتي" را ايجاد مي کند که گنجايش نمازگزاران را دارد و عبارت است از ميادين يا خيمه هاي موقتي که در فضاي آزاد نصب شده اند، ولي فعاليت اين اماکن موقتي بستگي به شرايط جوي دارد.
بر حسب نظر درويش، در مغرب 49 هزار مسجد وجود دارد و نهادهاي دولتي سالانه 43 حدود مسجد مي سازند، در حالي که نيکوکاران با دريافت تسهيلات کلان، سالانه 50 مسجد بنا مي کنند.
از سوی دیگر «مصطفی خلفی» مدير مرکز مطالعات و پژوهش هاي معاصر مغرب، در مورد اجراي اقدامات ويژه جديد جهت ساخت مساجد و تسهيل مشارکت هاي نيکوکاران قصور و کوتاهي مي شود.
اجراي برنامه
ناگفته نماند در مغرب، حدود 20 درصد مساجد نيازمند تعمير هستند. این حجم مسجد نیازمند به تعمیر، تسريع در روند اجرا و ضمانت الحاق قانوني شفاف براي ساخت و تعمير مساجد را ضروري مي نمايد.
الخلفي سبب پلمپ مساجد را به تأخير در اجراي برنامه ملي تعمير مساجد مرتبط دانست و اظهار داشت: بافت عمراني شهرهاي قديمي با خانه ها و مساجد در
شرف سقوط هستند. دلیل این مسأله وجود موانع در اجراي برنامه بهينه سازي شهرها است.
منبع : شیعه انلاین