فارسی
شنبه 10 شهريور 1403 - السبت 24 صفر 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 257

فَإِن لَّمْ تَفْعَلُواْ فَأْذَنُواْ بِحَرْبٍ مّنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَإِن تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُءُوسُ أَمْوَ لِكُمْ لَا تَظْلِمُونَ وَلَا تُظْلَمُونَ » «1» آنچه كه از ربا برای شما تحصيل شده است، رها كنيد و برگردانيد. ذره ای از مال ربا را خرج زندگی خود نكنيد. اگر به فرمان خدا گوش ندهيد و رباهای گرفته شده را برنگردانيد- اين آيه را بيشتر مترجمين اشتباه معنی می كنند و اين طور معنی می كنند كه: اگر رباهای گرفته شده را پس ندهيد، پس ای رباخواران! به خدا و پيغمبرش اعلام جنگ بدهيد- در حالی كه معنای آيه برعكس است.

معنی آن اين است: ای كسانی كه از مردم ربا گرفتيد و توبه اش اين است كه تا دينار آخر اضافه های گرفته شده را به مردم پس بدهيد، اگر پس ندهيد، خدا و پيغمبرش به شما اعلان جنگ می كنند.

به پيغمبر صلی الله عليه وآله و خدا اعلان جنگ كنم، يعنی جنگ من با آنها پيروزی ندارد، من هر چقدر در برابر فرعون ها قدرت داشته باشم، خدا با يك پشه مرا ادب می كند.

اين معنی آيه است.

فرياد اميرالمؤمنين عليه السلام بر تجار

اما روايت: «أصبغ بن نباته» كه از چهره های برجسته شيعه و ياران باكرامت

و ثابت قدم اميرالمؤمنين عليه السلام است، ايشان می گويد:

اميرالمؤمنين عليه السلام وارد بازار كوفه شدند و من هم همراه حضرت بودم، اميرالمؤمنين به عنوان رييس جمهور كشورهای اسلامی، با صدای بلند فرمودند:

يكی از وظايف شما، جنگ با ربا و رباخوار است. وظيفه ديگر شما، پاكسازی

______________________________
(1)- بقره 278: 2- 279؛ «ای اهل ايمان! از خدا پروا كنيد، و اگر مؤمن [واقعی ] هستيد آنچه را از ربا [بر عهده مردم ] باقی مانده رها كنيد.* و اگر چنين نكرديد [و به رباخواری اصرار ورزيديد] به جنگی بزرگ از سوی خدا و رسولش [بر ضد خود] يقين كنيد؛ و اگر توبه كرديد، اصل سرمايه های شما برای خود شماست [و سودهای گرفته شده را به مردم بازگردانيد] كه در اين صورت نه ستم می كنيد و نه مورد ستم قرار می گيريد.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^