فارسی
شنبه 10 شهريور 1403 - السبت 24 صفر 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

نسيم رحمت، ص: 140

حروف اين آيه از كتاب الهی می توانند يادآور حقايقی زيبا باشند، كه البته درك و دريافت و فهم آن جز به توفيق حق ميسور نخواهد بود.

توضيح بيشتر آنكه: پاره ای از بزرگان برآنند كه ورود به حوزه بسم اللَّه الرحمن الرحيم بدون عنايت و حمايت حق هرگز امكان پذير نيست.

به ديگر سخن، منظور اين بزرگواران آن است كه انسان به خودیِ خود، بسم اللَّه الرحمن الرحيم را فرا نمی گيرد، و يا به خواست خود آن را به ذهن و حافظه نمی دهد، و يا به دور از مشيت حق بر زبان نمی راند، و گرنه ميلياردها زبان بوده وهست و هر كدام ماه ها و سالها در دهان ها گشته و می گردد، اما حتی برای يكبار نيز بسم اللَّه الرحمن الرحيم نگفته، و نمی گويند.

بنابراين، انسان ها نيستند كه آن را گفته، و يا در ذهن و خاطر خود ثبت نموده اند، بلكه عنايت ازليه حق به آنان اقبال نموده، و از ميان ايشان انسان هايی مستعد كه استعداد خود را به بازار معنويت راه می دهند، گزينش و انتخاب كرده، و همين عامل می شود كه نخست توفيق ورود به وادی الفاظ يافته، و كلمات اين آيه مبارك را به ذهن داده، و بر زبان برانند. و در اين صورت تنها آن را گفته، بی آنكه از مواد و محتوای آسمانی آن با خبر باشند، و يا از اشارت و تنبيهات، و لطايف آن خبری نصيب برند.

اما به دنبال اين مرحله، مرحله ای ديگر است، و آن اينكه خود را از قلمرو الفاظ عبور داده، و ايشان را به وادی معنا و مفهوم سوق و سلوك می دهد.

و در آنجاست كه درمی يابد با موجودی روبرو هست كه از يكسو اللَّه است، و دارای جميع خصال شايسته و نيكوكار، كه برجسته ترين آنها رحمت است كه آن نيز به دو گونه است يكی رحمانيت و ديگری رحيميت.

و همينجاست كه با رؤيت كمال حق به نقص و نقصانِ خويش واقف و آگاه می شود.

همچنانكه انسان كوتاه قامت وقتی كه همپای انسان بلند قامت قرار می گيرد




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^