هر جا در قرآن مجيد به كلمه »نظر « برخورديد ، بدانيد كه اين كلمه در اصطلاح عرب ، با »رؤيت« فرق مىكند . رؤيت ؛ يعنى فقط صرف نگاه كردن ، اما نگاه كردنى كه نه به علم انسان اضافه مىكند ، نه روحيه او را تغيير مىدهد و نه تحوّل اخلاقى در او ايجاد مىكند ، بلكه نگاهى كه با نگاه حيوانات مشترك است و فقط كار چشم است .
اما آنجايى كه نظر مطرح است ، چشم با نور عقل نگاه مىكند و در آنچه كه نگاه مىكند ، صاحب نگاه با فكر ، انديشه و تأمل برخورد مىكند .
وقتى پروردگار در قرآن مجيد مىفرمايد :
» فَلْيَنظُرِ الْإِنسَنُ إِلَى طَعَامِهِ «
واجب مىشود كه انسان به خوراك خود نظر كند ، اما مگر مردم وقتِ خوردن به خوراك خود نگاه نمىكنند ؟ تمام زندهها وقت خوردن ، به خوراك خود نگاه مىكنند . كسى در هنگام خوردن چشمش را نمىبندد و يا به سفره پشت نمىكند . پس خدا اين نگاه را نمىگويد ؛ چون اثر اين نگاه اين است كه انسان لقمه را ببيند ، بردارد ، بخورد ، بجود و ببلعد .