فارسی
چهارشنبه 05 ارديبهشت 1403 - الاربعاء 14 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 20
100% این مطلب را پسندیده اند

توصیه هاى مهم به کارگزاران حکومت

عبدالرحمن بن سلیمان مى گوید : حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمود : امیرالمومنین (علیه السلام) شخصى کوفى را براى گرفتن زکات به بیابان کوفه فرستاده ، فرمود : اى بنده خدا ! از خدا بترس و دنیایت را بر آخرتت ترجیح مده .

در آنچه تو را بر آن امین قرار داده ام نگهدار باش و حق خدا را پاس دار تا به خطه فلان عشیره برسى ; چون بر آنان وارد شوى ، در محدوده آنان جاى گیر بدون اینکه در همسایگى خانه هاشان منزل کنى ، آنگاه با آرامش و وقار به سوى آنان برو تا اینکه در میانشان قرارگیرى ، به آنان سلام گفته ، مى گویى :

اى بندگان خدا ! ولىّ خدا مرا به سوى شما گسیل داشته که حق خداوند را از شما پس گیرم ، آیا در اموال شما براى خداوند حقى هست تا به ولى او پرداخت کنید ؟ اگر کسى از آنان گفت : نه ، بدو باز مگوى .

اگر توانگرى به تو گفت : آرى ، با او برو ، بى آنکه او را بترسانى ، جز به نیکى به او وعده مده تا اینکه به انعام و احشام او برسى و در میان آنها مرو مگر با رخصت او چرا که اکثر آنها مال اوست و به او بگو اى بنده خدا ! به من رخصت مى دهى که میان آنها بروم ؟ اگر گفت : آرى ، همچون افراد خشن و مسلط بر او در میان انعام و احشام نرو ، آنها را دو بخش کن سپس او را بگذار که هر یک را خواست برگزیند هر کدام را که برگزید متعرض آن مشو ، باقى مانده را  باز  دو بخش کن ، همچنین ادامه ده تا حق خداوند بر جاى ماند آنگاه آن را دریافت کن . اگر از تو خواست که  تقسیم را  به هم بزنى ، بپذیر و همه را با هم مخلوط کن و آنچه را پیش از این کردى از سر بگیر تا اینکه حق خداوند از انعام و احشام او را دریافت دارى ، چون دریافت کردى ، جز فرد خیرخواه ، مسلمان ، دلسوز ، امانتدار ، نگاهدارنده که با آنها درشتى نکند ، وکیل خود مکن .

پس از این هر چه از هر یک از عشایر نزد تو گرد آید ، بى درنگ براى من ارسال کن بنابراین در جایى قرار ده که خدا فرمان داده است .

اگر فرستاده تو آنها را آورد به او سفارش کن که بچه ناقه را از آن مخفى نکند و بین آنها جدایى نیندازد و شیرش را به تمام ندوشد که به بچه اش زیانى نرسد و با سوار شدن خسته نکند و با تساوى سوار شود و از کنار هر آبى که مى گذرد آنها را بر سر آب ببرد و به هنگام استراحت و به هنگامى که مایه مشقت آنهاست ، آنها را از علفزار به جاده هموار مراند و به نرمى آنها را بکار گیرد تا به خواست خدا به سوى ما فربه بیایند نه خسته و نه کوفته که پس از آن طبق کتاب خدا و سنت رسول (صلى الله علیه وآله) تقسیم شوند .

این رفتار اجر تو را عظیم تر مى کند و به صلاح تو نزدیکتر است . خداوند به آنها و به تو و به کوشش و دلسوزى تو براى آن کسى که تو را فرستاده و کسى که به حاجت او فرستادى ، نگاه مى کند .

رسول خدا (صلى الله علیه وآله) فرمود : خداوند به کارگزارى که براى امامش به فرمانبردارى و دلسوزى کوشش کند نظر نمى افکند مگر آنکه در محضر قرب الهى با ما باشد.
 
پایگاه استاد حسین انصاریان
 

 

0
100% (نفر 20)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

فضیلت ماه مبارک رمضان
شفاعت قرآن در قیامت
نماز توسل به امام زمان (ع) و معنا و مفهوم استعانت ...
گونه شناسی دشمنان مهدویت
از وصال خدا تا تمنای وصال مهدی (عج)
احادیثی تکان دهنده درباره آخرالزمان
رحمتی عظیم برای جهانیان
ميلاد امام رضا عليه السلام  
بررسی فریضه الهی نماز، تاثیر و جایگاه آن در زندگي ...
توحید ربوبیّت در قرآن کریم

بیشترین بازدید این مجموعه

جهاد ، مقابله با بى‏مهرى
شناسنامه حضرت ابوالفضل علیه السلام
مکتب علمی امام جواد (ع)
امان اهل زمین را می شناسید؟
نگاهی سرشار از رحمت برای والدین
چگونه بدی ها با توبه به خوبی تبدیل می شوند؟
افزایش رزق و روزی با نسخه‌ امام جواد (ع)
مقام والای پرستار
لطف عظیم پروردگار به گنهکاران
متن دعای معراج + ترجمه

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^