قرآن، براى هدايت مؤمنين
قرآن نيز براى عمل كردن نازل شده است:
«إِنَّ هذَا الْقُرْءَانَ يَهْدِى لِلَّتِى هِىَ أَقْوَمُ وَ يُبَشّرُ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصلِحتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا كَبِيرًا»اين عمل در آيهاى مطرح است كه خدا اهميت و اوصاف قرآن را مطرح مىكند.
مىفرمايد: اين قرآن، مؤمنين را هدايت مىكند، كدام مؤمنين را؟ آن مؤمنينى كه عمل صالح انجام دهند. عمل صالح آن عملى است كه از آيه قرآن و معارف اهلبيت عليهم السلام نشأت گرفته باشد.
مؤمنى كه قرآن را باور دارد، مگر مىتواند نسبت به موارد اخلاقى قرآن بىتفاوت باشد؟ وقتى مؤمن آيات منكرات اخلاقى را در قرآن مىبيند، خودش را مىسنجد كه منكرى از منكرات اخلاق در او نباشد، كه اگر هست، آن را معالجه كند، مبادا موردى از حسنات اخلاقى را كم داشته باشد، كه اگر كم دارد، كاستى آن را تأمين كند.
حال به سراغ چند آيه از قرآن در ارتباط با مسائل بسيار پر ارزش اخلاقى برويم.
البته همه موارد اخلاقى در اين چند آيه بيان نشده است. در قرآن موارد اخلاقى در آيات متعدّدى از سورههاى مختلف بيان شده و اين نيز از محسّنات قرآن است كهمؤمن هميشه در قرآن مجيد حال گشتن داشته باشد. به همه جاى قرآن سر بزند، همه فضاها و آيات آن را ببيند. «1» و چون نيازمند به اين است كه واقعيّات آن حفظ شود، حفظ واقعيّات نيز به اين است كه با خواندن، برايش تكرار شود، لذا تا آخر عمر، حداقل روزى پنجاه آيه مىخواند. اين از گفتههاى امام صادق عليه السلام است كه روزى پنجاه آيه شايسته است خوانده شود.
English