لطفا منتظر باشید

حكمرانان بر ساختمان وجود

اهل تسنن نقل مى‏كنند: ابن عباس مى‏گويد: من در سال شصت و يك هجرى در مسجد الحرام طواف مى‏كردم، گوينده را نديدم، فقط صدايش را شنيدم، كه داشت مى‏گفت: هر كس مى‏خواهد با پروردگار بيعت كند، با حسين بن على عليهما السلام بيعت كند. اين حدّ و مقام‏ انسانيت است كه در فرش زندگى كند، اما عرشى باشد. اميرالمؤمنين عليه السلام مى‏فرمايد: بدن‏هاى اين طايفه روى زمين است، ولى خودشان در اعلا عليين قرار دارند و از نزد خدا بر بدن حكمرانى مى‏كنند. اما آن طور كه قرآن مى‏فرمايد: عده‏اى دو حكمران بر بدنشان حاكم است: حاكم اول شكم است و حاكم دوم شهوت. كجا مى‏فرمايد؟ در اوائل سوره مباركه محمد صلى الله عليه و آله: «الَّذِينَ كَفَرُواْ يَتَمَتَّعُونَ وَ يَأْكُلُونَ»
شهوت و شكم، چگونه؟ اين شهوت و شكم را كه پروردگار خودش به ما عنايت كرده است. يعنى هر وقت كسى به طرف شكم و شهوت برود، به سمت سقوط مى‏رود؟ يعنى انبيا و اوليا گاهى در سقوط و گاهى در صعود بودند؟ يعنى پاكان عالم گاهى در سقوط بودند و گاهى در عروج؟ نه. انبيا شكم و شهوت داشتند، اما هر دوى اين‏ها براى آنان ابزار عروج بود. به شكم و شهوت جواب مى‏دادند، ولى جوابى هماهنگ با خدا. وقتى هفت سال در كاخ مصر مى‏بيند جواب دادن به زن مصرى هماهنگ با خدا نيست، جواب نمى‏دهد. با همين جواب ندادن دارد بالا مى‏رود، روزى كه هماهنگ با خدا مى‏خواهد جواب دهد، با همان جواب دادن نيز بالا مى‏رود. ازدواج و شهوترانى مى‏كند، ولى مى‏گويد: مولاى من به من گفته است ازدواج كن و در چارچوب اين ازدواج مشروع شهوترانى كن، مى‏گويم: چشم. با همين شكم و شهوت چه توليد كردند؟ بالاخره ماده و مصالح اوليه ساختمان انسان از خاك است. خاك وارد نبات و گوشت حيوان حلال گوشت شده، غذا و نطفه مى‏شود و سرانجام انسان ساخته مى‏شود. امثال حضرت ابراهيم عليه السلام مى‏خورند، شهوت را مصرف مى‏كنند، محصول آن مانند حضرت اسماعيل و اسحاق عليهما السلام مى‏شود. اين كار كه بالاترين عروج به سوى پروردگار است: «وَ الْبقِيتُ الصلِحتُ خَيْرٌ عِندَ رَبّكَ ثَوَابًا وَ خَيْرٌ أَمَلًا»  چه باقيات و صالحاتى از حضرت اسماعيل عليه السلام بالاتر كه از نسل او رسول خدا صلى الله عليه و آله، دوازده امام عليهم السلام، حضرت فاطمه زهرا عليها السلام، ميليون‏ها عارف، اولياى خدا، مفسر و مرجع تقليد به وجود آمد؟
چه باقيات الصالحاتى از اسحاق بالاتر كه از نسل او دو پيغمبر اولوالعزم مانند حضرت موسى و عيسى عليهما السلام به دنيا آمده است؟ اين در ظاهر نتيجه شهوت و شكم است، اما اينجا صحبت از سقوط نيست، بلكه شكم و شهوت نردبان عروج، صعود و رفتن به سوى پروردگار مهربان عالم هستند.

منبع :
نظرات کاربران (0)
ارسال دیدگاه