آيات و روايات همه اهل ايمان را دعوت مى كنند كه در همه احوالات و برنامه هاى زندگى به ذكرهايى متوسل شوند كه به نتايج و محصولات مطلوبى در دنيا و آخرت برسند . به خصوص در ماه مبارك رمضان كه بهترين موقعيت است ، اين سفارش را بيشتر تأكيد مى كنند .
از ميان اذكار ، يكى »بسم الله الرحمن الرحيم « است ، كه صد و چهارده بار در قرآن كريم آمده و يكى هم »الحمدلله رب العالمين « كه مسأله حمد در آيات متعددى ذكر شده است .
يا ذكر »استغفر الله و أتوب إليه « است كه در دعاها و روايات زياد آمده است و وجود مبارك رسول خدا صلى الله عليه وآله با اين كه عيبى و نقصى نداشتند ، اما شبانه روز هفتاد بار به ذكر »استغفر الله « متوسل مى شدند ؛ يعنى با همه وجود ، بدون داشتن عيب و نقصى در اعمال و عبادات ، از خداوند مهربان طلب مغفرت مى كردند .
حتى در قرآن مجيد به حضرت واجب مى كند كه با زبان خود اين ذكر را به نيابت از امت نيز بگو و براى همه امت از من طلب مغفرت و آمرزش كن :
» وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ «
اين امر خدا است . معلوم مى شود از نظر معنوى اين ذكر حدّ بالايى دارد كه حتى افراد بى عيب و نقص مانند حضرت نيز وظيفه داشتند كه به اين ذكر متوسل شوند .
ذكر ديگر :
» إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّآ إِلَيْهِ رَ جِعُونَ «
كه يكبار در قرآن ، در سوره بقره آمده است ، كه تعليم اين ذكر به اين خاطر بوده كه حادثه ديدگان قدرت ، صولت و حمله، پنج حادثه سنگين را ، با توسل به اين ذكر بشكنند كه مبادا صولت و حمله آن حوادث بندگان مؤمن را از پروردگار عزيز عالم و فيوضات حضرت حق دور كند و براى آنها كمر شكن باشد .
از نيرو و توانى كه در اين ذكر است ، بهره بگيرند تا در برابر آن پنج حادثه شكست نخورند و براى خدا بمانند . شيطان آنها را از خدا نگيرد و آنها را فرارى ندهد . كم حوصلگى ، عجز و ناتوانى بر آنها مسلّط نشود .
ذكر ديگر :
» لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم «
است كه در دعاها و روايات فراوانى آمده است و ذكر ديگر :
» لا اله الا الله «
است كه يكبار در قرآن آمده است .
منبع : پایگاه عرفان