دو خطر در كمين امت پيامبر صلىاللهعليهوآله
اين خطرات قطعى و سنگين است كه اميرالمؤمنين عليهالسلام مىفرمايد: در سختترين جنگها، وقتى هجوم و آتش جنگ شديد مىشد ما به پيغمبر صلىاللهعليهوآله پناه مىبرديم،[9] اين پيامبر متين و شجاع، اين پيامبرى كه در رأس همه است، بالاى منبر مدينه فرمود: ترسناكترين چيزى كه من پيغمبر را نگران كرده و دلم را در امواج ترس فرو برده است دو چيز است: كه بعد از مرگ من سر امتم مىآيد:
«الهوى»
طغيان خطرات درون كه اين مايههاى خطر شروع به طغيان و فعاليت مىكنندو فرد و خانواده و جامعه را به فساد مىكشانند و يكى هم آرزوهاى دور و دراز امتم.
از جوان بيست و دو ساله مىپرسى كجا مىروى؟ دنبال زمين. براى چه؟ مىخواهم برج بسازم. تو كه سنى ندارى ؟ برج؟ با چه پولى؟ كدام صندلىدار را مىخواهى ببينى و به او بگويى كه من مىسازم و درصدى هم به تو مىدهم، تو اين تداركات را به ما بده، هوى در هوى، خطر در خطر، شهوت در شهوت، كبردر كبر، خيانت در خيانت، تمام اينها محصول آرزوهاى دور و دراز است.
English