فارسی
دوشنبه 05 آذر 1403 - الاثنين 22 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

نکاتي در مورد تغذيه در ماه مبارک رمضان

نکاتي در مورد تغذيه در ماه مبارک رمضان
 
نويسنده: دکتر ميلاد حسني

 
مصرف ميوه در سحري، از تشنگي جلوگيري مي کند
مصرف ميوه يا آب ميوه تازه هنگام سحر از تشنگي در طول روز جلوگيري مي کند. همچنين براي جبران کمبود ميزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، مي توان از مقداري سوپ يا آش هنگام افطار استفاده کرد.
در ادامه آمده است: مايعات را مي توان در مدت زمان افطار تا سحر مورد استفاده قرار داد. در اين صورت هنگام سحر ضرورتي وجود ندارد که از چند ليوان آب يا از مقدار زيادي چاي براي رفع تشنگي در طول روزه داري استفاده کرد.
مينا مينايي، کارشناس ارشد دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت و درمان افزود: نبايد دسرها و شيريني ها را که حاوي شکر فراوان هستند، به مقدار زياد مصرف کرد و بهتر است به جاي آنها از خرما و توت که داراي قند طبيعي و همچنين املاح و ويتامين هستند، استفاده نمود.
وي با بيان اين که روزه داران بايد از خوردن غذاهاي شور هنگام سحر خودداري کنند، زيرا تشنگي را در طول روز افزايش مي دهد، ادامه داد: بايد از خوردن غذاهاي بسيار سرد يا بسيارگرم و نيز از نوشيدن آب سرد در ابتداي افطار خودداري شود و در صورت رفع تشنگي مي توان از آب گرم، چاي يا شير گرم استفاده کرد.
همچنين مصرف زياد غذاهاي ترش و شور، شير، ميوه و سبزيجات خام و برنج نيز در ازدياد ترشح اسيد معده و در نتيجه ايجاد سوزش و درد معده و اثني عشر دخالت دارند.
مبتلايان به زخم معده و اثني عشر و ناراحتي روده بهتر است از غذاهايي استفاده کنند که هضم شان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود که از جمله اين غذاها مي توان به غذاهاي کبابي و خورشتي، انواع سوپ کم چرب، آب ميوه ها، نان، پنير و ماست به مقدار کم اشاره کرد.
استرس و فشار عصبي و روحي، داشتن گروه خوني O، وجود ميکروب هليکوباکترپيلوري، مصرف قهوه و الکل از عوامل تشديد کننده زخم معده و اثني عشر هستند.

خوردن غذاهاي پر ادويه در سحري، تشنگي را افزايش مي دهد
متخصصان تغذيه مي گويند: مصرف بادمجان، فلفل و ساير ادويه هاي در هنگام سحر به دليل ايجاد احساس تشنگي بيش تر، براي روزه داران توصيه نمي شود.
ميترا زراتي کارشناس ارشد تغذيه در اين خصوص گفت: شايع ترين مشکل گوارشي در روزه داران ابتلا به يبوست است که با رژيم غذايي مناسب مي توان از اين مشکل پيش گيري کرد.
وي افزود: براين اساس خوردن ميوه جات، هم چون خيسانده ي برگ آلو، انجير، هندوانه و مصرف روغن زيتون به همراه غذا در پيش گيري از يبوست بسيار مؤثرست.
زراتي به نوجوانان روزه دار که تحرک بيشتري نسبت به سايرين دارند، توصيه کرد: نوجوانان بايد بين افطار تا سحر، حداقل 8 ليوان آب و نوشيدني استفاده کنند. چرا که در طول روز به دليل تحرک و تعريق زياد، آب بدنشان کاهش مي يابد.
وي در پايان تصريح کرد: استفاده روزانه روزه داران از مقادير متنوع آجيل بدون نمک (پسته، گردو، بادام، فندق و...) که حاوي چربي گياهي غيراشباع و مفيد است، ضمن عدم افزايش کلسترول خون، به همان ميزان چربي هاي اشباع، براي بدن انرژي تأمين مي کند.
 
منبع: نشريه راه کمال، شماره 38

منبع : راسخون
  • ماه مبارک رمضان
  • ماه رمضان
  • روزه داری
  • ماه مهمانی خدا
  • روزه در اسلام
  • تغذیه
  • نوشیدنیها در سحری
  • روزه،
  • تغذیه در ماه رمضان
  • نوجوان
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    آثار و برکات عزاداری - حفظ رمز عاشورا
    جوانی به رنگ رسول صلی الله علیه و آله
    سیمای زکات در اسلام (2)
    خداگونه شدن از منظر امام سجاد علیه السلام
    فضائل ، مناقب و مكارم اخلاق امام حسین (ع)
    کلاس کربلا
    این عطش چیست در آیینه ی رود افتاده ست از محمد حسین ...
    عاشورا و روشنگران عاشورایی
    اتوبان سقیفه تا کربلا
    غيرت زاده زهرا(س )

    بیشترین بازدید این مجموعه

    ورود اسراء به شام
    حکومت مهدوی (علیه السلام) ؛نماد واقعی مردم سالاری ...
    زندگانی زهرا (ع) در خانه شوهر
    یا لیتنی های قرآن
    اسم اعظمی که خضر نبی به علی(ع) آموخت
    آثار ایمان به خدا در زندگی
    گذری بر فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها
    سوره ای از قران جهت عشق و محبت
    کرامات و معجزات حضرت فاطمه زهرا (س) (2)
    متن دعای معراج + ترجمه

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^