فارسی
سه شنبه 11 مهر 1402 - الثلاثاء 18 ربيع الاول 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0
تاریخ انتشار : 13 تير 1395 ساعت 11:54 صبح

صدای اذان پس از ۸۵ سال در ایاصوفیه استانبول طنین‌انداز شد

صدای اذان پس از ۸۵ سال در ایاصوفیه استانبول طنین‌انداز شد


پس از گرامیداشت شب قدر در مسجد ایاصوفیه استانبول با حضور رئیس سازمان امور دینی ترکیه، بانگ اذان صبح پس از ۸۵ سال از این مسجد طنین انداز شد.
به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ به مناسبت شب قدر در ترکیه در ایاصوفیه استانبول صدای اذان طنین انداز شد.

خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) گزارش داد؛ بامداد گذشته در موزه ایاصوفیه استانبول مراسم ویژه‌ای به مناسبت شب قدر برگزار و پس از ۸۵ سال اذان صبح در این مکان که چندین بار بنا به دلایل مختلف تغییر کاربری داده با صدای مؤذن «فاتح کجا» طنین انداز شد.

این مراسم با حضور «محمد گورمز» رئیس سازمان دیانت ترکیه و چند تن از اساتید الهیات و تعدادی از قاریان و حافظین بر‌تر قرآنی برگزار شد.

رئیس سازمان دیانت ترکیه ضمن تبریک ایام رمضان و شب قدر در اشاره به حملات انتحاری هفته گذشته فرودگاه استانبول این اقدام را اعلان جنگ علیه اسلام قلمداد کرد و گفت: در این اقدام نه فق ط جانمان بلکه ارزشهای والایی که اسلام برای بشریت به ارمغان آورده، کشته شدند.

گورمز با بیان اینکه عاملان این جنایات خود را به اسلام که به مرحمت و شفقت امر شده است، نسبت می‌دهند، گفت: این چه ایدئولوژی است که قبل از شب مبارک قدر و دقایقی پس از افطار مردم بی‌گناه را به خاک و خون می‌کشند؟ از کدام دین و با چه پیامی اینگونه مبادرت به کشتار می‌کنند؟ هر چند جویا شدن این مسائل در قالب دین کاری بیهوده است.

کلیسای تاریخی ایاصوفیه که در سال ۵۳۷ میلادی و به دستور «کنستانتین اول» امپراطور بیزانس ساخته شده پس از ۹۱۶ سال در سال ۱۴۵۳ میلادی به دنبال فتح «قسطنطنیه» توسط امپراطوری عثمانی به دستور «سلطان محمد دوم» به مسجد تبدیل شد و تا زمان تاسیس جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ میلادی عبادتگاه مسلمانان بود.

با تشکیل رژیم لائیک ترکیه، این بنای تاریخی در سال ۱۹۳۵ میلادی به دستور «مصطفی کمال آتاتورک» به موزه تبدیل شد و از آن تاریخ به بعد همواره مسلمانان خواهان بازگشایی این محل برای عبادت و محافل لائیک و مسیحیان خواهان احیای کلیسای تاریخی ایاصوفیه بوده‌اند.


منبع : abna
  • ایاصوفیه استانبول
  • صدای اذان
  • 0
    0% (نفر 0)
     
    نظر شما در مورد این مطلب ؟
     
    امتیاز شما به این مطلب ؟
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب

    کتاب «خصال» با ترجمه استاد انصاریان به چاپ رسید
    اعلام برنامه سخنرانی استاد انصاریان در دهه آخر ...
    تقدیر از استاد انصاریان در کربلای معلی
    وعده بهشت برای ترک 6 گناه
    چگونه مسلمان از دنیا برویم؟!
    واجبات و محرمات ریشه در عشق خدا به بندگان دارد
    برپایی جلسات عزاداری برای اباعبدالله(ع) از اوجب ...
    خدمت به خلق، راه بهشت و مغفرت را باز می‌کند
    حسین(ع) تا قیامت ماندگار است
    با فشار، کسی دین‌دار نمی‌شود/ دین عامل ...

    بیشترین بازدید این مجموعه

    فتوای تحریم معانقه صادر شد!
    درخواست نمایندگان شیعه کویت درباره تغییر روشهای ...
    مسلمان شدن 477 نفر در ابوظبی
    مالزی؛ ميزبان هفتمين دوره همايش بين‌المللی ...
    عکس خبری/ مراسم عزاداری ایام فاطمیه در شهر ...
    گزارش تصویری/ اولین زائران پیاده روی بزرگ اربعین ...
    پایان کار ساخت ضریح جدید "جناب میثم تمار" با ...
    گزارش تصویری/ کاشی کاری در حرم حضرت عباس(ع)
    نگاهی به کتاب ارزشمند «سیدالشهدا(ع) و یارانش» از ...
    روزگار بی‌خطر، پر از امنیت و عدالت خواهد آمد 

     
    نظرات کاربر

    پر بازدید ترین مطالب سال
    پر بازدید ترین مطالب ماه
    پر بازدید ترین مطالب روز



    گزارش خطا  

    ^