قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

گفتاری از حضرت استاد حسین انصاریان

 نقش دنیا در آبادی آخرت
دنیا مزرعه است. حالا اگر شما این دنیایتان را پاک بالا بیاورید، پاک برقرار کنید، این دنیای شما دنیای درستی باشد و به عبارت روشن تر، اگر اهل ایمان باشید، اهل عمل صالح باشید، این می‌شود سرزمین پاک و در روز قیامت، شما از این کشتتان که همان ایمان و اخلاق و عمل صالح است نتایج ارزشمندی مانند رضوان الهی و بهشت را به دست خواهید آورد؛ اما اگر دنیای خود را آلوده کنید، نجس کنید و زمین زندگی را خبیث کنید، وارد قیامت می شوید می بینید دست خیلی ها پر است، دست شما خالی است. خیلی ها سزاوار شفاعت هستند، می بینید که شما نیستید! خیلی ها مورد نظر رحمت حق هستند و شما نیستید.
بعد هم می بینید که این زمین نجس که نکد از آن بیرون آمده، گیاه دارد؛ ولی به قول قرآن مجید گیاه آن «ضریع» است.
حال گنهکاران جهنمی
خدای متعال در سوره «غاشیه» می‌فرماید: خوراک اهل جهنم همان است که خودشان در دنیا کاشته‌اند: «لَیْسَ لَهُمْ طَعَامٌ إِلا مِنْ ضَرِیعٍ» ، در اصطلاع قرآن کریم «ضریع» به گیاهی گفته می‌شود که شتر با آن قدرت دندان و دو فکش نمی تواند بخورد؛ ولی قرآن می‌فرماید: اهل جهنم باید از علفی که خودشان در دنیا کاشته‌اند را در آخرت بخورند، که البته باید بخورند، یعنی این طور نیست که دهانشان را ببندند و به کارگران جهنم بگویند ما میل نداریم! همین گیاه را در دهانشان فشار می دهند و می‌گویند: باید بخوری! قرآن می‌گوید: «لا یُسْمِنُ وَلا یُغْنِی مِنْ جُوعٍ».
این گیاه را شب و روز در جهنم به خورد آنها می‌دهند؛ اما نه چاقشان می کند و نه نیرومند، و نه گرسنگی آنها را برطرف می‌کنند.
آبی را هم که برای رفع تشنگی به خوردشان می‌دهند، پروردگار می‌فرماید:
« تُسْقَى مِنْ عَیْنٍ آنِیَهٍ »
یک چشمه بغل دستشان است که از شدت حرارت می‌جوشد، این را نمی‌خواهند بخورند؛ ولی کارگران جهنم در حلقشان می ریزند. این آب محصول همان اشکی است که به ظلم از چشم مردم درآوردند، و دلهایی است که سوزاندند، و موانعی است که بین حق و بین مردم ایجاد کردند. این سخن پروردگار است. ببینید همه آیات قرآن، همدیگر را معنی می‌کنند و به همدیگر ارتباط دارند. ما اگر دنیایمان دنیای پاکی باشد که پروردگار می‌فرماید: «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاهً طَیِّبَهً»
حیات پاک، یا به قول آیه مورد بحث، سرزمین پاک، خوب، هر چه در این سرزمین پاک کاشته شود محصول زیبا و با منفعتی به دست می دهد.
عنایت داشته باشید برادرانم! دنیا از آخرت ماهیتاً جدایی ندارد، هر دو یک حقیقت است، یک پرده‌اش به این قیافه است که ما می‌بینیم و همین دنیا پرده ملکوتی‌اش به آن قیافه‌ای است که در قرآن کریم بیان شده است؛ بنابراین مردم در دنیا بهشت و جهنم را می‌سازند و آنجا که رفتند پای محصول خودشان هستند.


منبع : روابط عمومی و امور بین الملل مرکز علمی تحقیقاتی دارالعرفان الشیعی
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه