قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ويژه‏گى‏هائى ديگر از اولياى الهى

اصلاح گرى
كسى كه به ديگران و بلكه به همه مردم مهر و محبّت پاك و عشق تابناك دارد ، در راه خدمت به آنان و حل مشكلاتشان و اصلاح ميانشان زمانى كه با هم اختلاف دارند برمى خيزد و دل خود را چنان كه بر اثر عشق به خدا نسبت خدا و شؤونش پاك نگاه مى دارد ، نسبت به مردم هم از غل و غش و حسد و حرص و بخل و طمع و كينه و دشمنى پاك نگه مى دارد .
در يكى از آيات انجيل آمده : « طُوبَى لِلمُصلِحِينَ بَينَ النَّاسِ اُولئِكَ هُمُ المُقرَّبُونَ يَومَ القِيامَةِ »  . خوشا به حال آنان كه ميان مردم اصلاح مى دهند [ و به اختلافات آنان پايان مى بخشند و نمى گذارند رابطه ميان زن و شوهر و والدين و فرزاندان و دو همسايه و دو دوست و دو طايفه قطع شود و فضايى از كينه و خشم و دشمنى و نفرت بر بندگان خدا حاكم گردد ] اينان كه در مقام اصلاح ميان مردم اند در قيامت از گروه مقربان به شمار مى آيند . اصلاح گر ، دوست و دلسوز انسان و عاشق آرامش و رفاه و عافيت آدمى است ، از جدايى و افتراق ميان مردم رنج مى كشد ، غصه مى خورد و اندوهناك است ، علاقه دارد همه آراسته به امنيت خاطر باشند .معمولاً انسان اصلاح گر ـ چنان كه از قرآن استفاده مى شود ـ انسانى متمسّك و متوسل به قرآن و اقامه كننده نماز است قرآن مى فرمايد : وَالَّذِينَ يُمَسِّكُونَ بِالْكِتَابِ وَأَقَامُوا الصَّلاَةَ إِنَّا لاَنُضِيعُ أَجْرَ الْمُصْلِحِينَ .

و آنان كه به كتاب [ آسمانى [چنگ مى زنند [ و عملاً به آياتش پاى بندند ] و نماز را بر پا داشته اند [ داراى پاداشند ] يقيناً ما پاداش اصلاح گران را ضايع نمى كنيم . مهرورزان مؤمن اگر به خاطر مهرشان به مردم به اصلاح ميان آنان برمى خيزند ، اخلاق اصلاح گرى را به فرمان قرآن و در حقيقت به دستور خداى مهربان پى مى گيرند زيرا اصلاح گرى مقتضاى ايمان به خدا و روز قيامت است چنان كه از قرآن استفاده مى شود : . . . فَاتَّقُوا اللّه َ وَأَصْلِحُوا ذَاتَ بَيْنِكُمْ وَأَطِيعُوا اللّه َ وَرَسُولَهُ إِن كُنتُم مُؤْمِنِينَ. . . . از خدا پروا كنيد و [اختلاف و نزاع [بين خود را اصلاح نماييد ، و از خدا و پيامبرش اطاعت كنيد . يعنى اگر به حقيقت و راستى و درستى مؤمن نباشيد ، منبع تقوا و اصلاح گرى و اطاعت از خدا و پيامبرش نخواهيد بود . درخواست تقوا و اصلاح گرى و اطاعت از خدا و پيامبر از مردمان بى ايمان درخواستى بى جاست . رسول خدا صلي الله عليه و آله مى فرمايد : « أَلا أُخْبِرُكم بِأفضلَ مِنْ دَرَجَةِ الصِّيامِ وَالصَّلاةِ وَالصَّدَقَةِ ؟ إِصْلاحُ ذاتِ البَينِ . . . »  . شما را به كارى برتر از مرتبه روزه و نماز و صدقه خبر دهم ؟ اصلاح ميان مردم . حضرت على عليه السلام فرمود : « مِنْ كَمالِ السَّعَادَةِ السَّعىُ فِى صَلاحِ الجُمهورِ »  . از كمال خوشبختى كوشيدن در اصلاح توده مردم است . حضرت صادق عليه السلام به مفضل فرمود : « إذا رَأيتَ بَينَ اثنَينِ مِن شِيعَتِنا مُنَازَعَةً فَافتَدِهَا مِنْ مَالِى »  . هنگامى كه ميان دو نفر از شيعيان ما نزاع و برخورد ديدى از مال من جهت خاتمه نزاع و صلح ميان آن دو نفر بپرداز .
حضرت على عليه السلام از رسول خدا صلي الله عليه و آله روايت مى كنند : « إصلاحُ ذَاتِ البَينِ أفضَلُ مِن عَامَّةِ الصَّلاةِ وَالصِّيامِ ». اصلاح ذات البين از همه نماز و روزه برتر است .


منبع : برگرفته از کتاب با کاروان نور استاد حسین انصاریان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه