قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 26 تير 1389 ساعت 08:50 صبح

برگزاری پنجمين كنگره امام علی(ع) در كوزوو

پنجمين كنگره بزرگ امام علی(ع) به همت كميته جهانی بكتاشی‌ها با حضور شخصيت‌های برجسته اسلامی هتل گرانت شهر پريشتينا؛ پايتخت كوزوو برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه منطقه بالكان، در اين كنگره بابا رشاد باردی؛ رهبر مسلمانان بكتاشی، سفيرانی از كشورهای اسلامی و شخصيت‌هايی از كشورهای منطقه بالكان، تركيه، آمريكا، فلسطين، كانادا و جمهوری اسلامی ايران حضور داشتند. خانم پروفسور اريس ماچی؛ معاون كميته مسلمانان آلبانی در امور زنان اين كشور در اين كنگره درباره شخصيت و منزلت حضرت فاطمه زهرا(س) سخنانی ايراد كرد و به طرز زيبايی به مقايسه ايشان با حضرت مريم و حضرت آسيه پرداخت.
دكتر عماد الكردی از فلسطين با ايراد مقاله خود به نام «درس‌های امام علی(ع) برای جهان امروز و فردا» نيز در اين كنگره سخنرانی كرد. پروفسور عثمان اگزيری از تركيه نيز پيرامون علم و مقوله ولايت امام علی(ع) برای حاضران در اين كنگره سخنانی ارائه كرد.
وی با تفسير زيبايی از حديث پيامبر(ص) كه فرمود «انا مدينه العلم و علی بابها» به مرج البحرين اشاره و تصريح كرد: امام علی صاحب دو علم است؛ بشری و لدنی.
در ادامه، پروفسور دكتر صادق نيز طی سخنانی به بيان جسارت علم امام علی(ع) پرداخت. نماينده بكتاشی‌ها در كانادا و آمريكا نيز در اين سمينار با اشاره به همبستگی بين آلبانی‌ها اعم از مسلمانان، علوی‌ها و سنی‌ها در منطقه بالكان به حادثه سيل سال گذاشته كرد كه همه ملت آلبان اعم از مقدونی، آلبانی و كوزويی را در كنار هم قرار داد و تصريح كرد: حضرت علی(ع) نيز مظهر وحدت بود.
بر اساس اين گزارش، در ادامه نيز شيخ خراسانی به نمايندگی از طريقت‌های كوزوو، مقدونيه و آلبانی سخنرانی كرد.
وی به ارزش‌های دست‌نيافتی امام علی اشاره كرد و گفت: اين امام همام با جسارت تمام از هويت اسلامی دفاع كرد و رهبر مومنان بود و بدون هيچ كم و كاستی آنچه كه مامور بود از طرف خدا به انجام رسانيد. سپس، حجت‌الاسلام والمسلمين ميری از ايران ضمن تشكر از برگزاری اين كنگره و تلاش‌های بابا رشادی باردی درباره شخصيت امام علی(ع) در ابعاد مختلف علمی، فرهنگی، نظامی، اجتماعی، اخلاقی، دينی و عبادی ايشان سخنانی ايراد و امام علی(ع) را محور وحدت بين تمام مسلمانان عنوان كرد. ميری همچنين اشاره‌ای به مشكلات و موانع پيش روی حكومت امام علی(ع) داشت.
دكتر كرمی ديگر سخنران اين كنگره از ايران بود كه در سخنان خود به ابعاد شخصيت امام علی و شريعت‌محور بودن ايشان اشاره كرد. در ادامه رهبر كاتوليك‌های كوزوو نيز درباره صلح و زندگی مسالمت‌آميز سخنرانی كرد و برگزاری اين همايش را گام بزرگی در راستای تحقق صلح بين‌المللی دانست.
گفتنی است اين كنگره به عنوان پنجمين كنگره امام علی عليه السلام در منطقه بالكان محسوب می‌شود. كنگره اول و دوم در تيرانا؛ پايتخت آلبانی و كنگره سوم در مقدونيه و چهارم نيز بار ديگر در شهر تيرانا برگزار شد و پنجمين نيز در شهر پريشتينا؛ پايتخت كوزوو برگزار شد.


منبع : خبرگزاری ایکنا
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه