قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

نداشتن اعتماد به نفس موجب چه مشكلات مي شود؟

اعتماد به نفس نداشتن، عوارضي چون نگراني، بي ثباتي، اضطراب، بدبيني، پرخاش گري، افسردگي، خودكم بيني، وسواس و غيره دارد.
بر اساس نظرية اريكسون، اگر هويت شخصي نوجوان، در طي زمان و بر اساس تجربيات حاصل از برخورد صحيح اجتماعي به تدريج ايجاد شود و نوجوان بتواند خود را بشناسد و از ديگران جدا سازد، تعادل رواني وي تضمين مي شود ولي اگر سرخوردگي و عدم اعتماد، جايگزين اعتماد گردد و به جاي تماس با مردم، نوجون گوشه گير و منزوي شود و به جاي تحرك به ركود گرايد و به جاي خود آگاهي و تشكيل هويت مثبت دچار ابهام در نقش خود شود، هم آهنگي و تعادل رواني وي به هم مي خورد و به بحران هويت دچار مي شود.
يكي از مهم ترين عوارض فقدان اعتماد به نفس كم رويي است. عدم سازگاري با محيط، نتيجة بي اعتمادي و ضعف نفس است. اشخاصي را كه مي بينيد خجول و كم رو، يا بي حيا و پرخاش جو يا ساكت و خاموش يا پرگو و فضول يا سرد و بي تصميم يا بي تأمل و سبك سرند همه مردماني هستند كه به خود اطمينان و اعتماد ندارند. ترديد و دو دلي، خيال بافي، ترس از ديگران، خود فريبي، ظاهر سازي و خود كم بيني، از آثار عدم اعتماد به نفس به شمار مي رود.
از سويي به حكم اتحاد روح و بدن بدون شك اضطراب و نگراني ها در هاضمه اثر سوئي دارد و غصه و نگراني گاهي باعث زخم معده و اثني عشر مي شود. جان چون آرام نباشد، زتن آرام مخواه. بدن سال در پرتو روح آرام مي باشد. انسان نگران، گاهي غذايش نيز كم مي شود و آمادگي براي بيماري هاي مختلف پيدا مي كند.
 

 


منبع : پاسخگو
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه