قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

توصيف حكيمان الهى از امام چهارم عليه السلام‏

  1- درخت نبوت
وجود مبارك امام زين العابدين عليه السلام از اين حكيمان در دعاى ماه شعبان چه تعبيرى دارند؟ حضرت دارند اين حكيمان را مى شناسانند كه در جهان غير از اينان نيستند كه شما را به تغذيه واقعى نواحى وجودتان هدايت كنند، كه اگر آنها را نشناسيد و به آنها متوسل نشويد، در همه نواحى وجود خود به تغذيه حرام دچار مى شويد. حضرت در اين دعا مى فرمايند: «شجرة النبوة»  اين حكيمان، درخت نبوت هستند. درختى كه دست اراده، حكمت، رحمت و لطف پروردگار در سرزمين هستى نشانده و هرگز خشك، بى بار و بى ميوه نمى شود. هيچ زمانى نمى تواند در اين درخت تصرّف كند، درخت ابدى است كه مرگ ندارد و شاخ و برگش تمام هستى را پر كرده و ريشه اش نيز خود پروردگار مهربان عالم است.
 ويژگى هاى درخت نبوت
كدام حكيم، معلم و راهنما در دنيا داراى اين صفات است؟ اين همان درختى است كه در سوره مباركه ابراهيم، خود پروردگار از آن درخت حرف زده است: «كَشَجَرَةٍ طَيّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَ فَرْعُهَا فِى السَّمَآءِ»  شما صفت «طيّبة» را در اينجا مى بينيد؛ يعنى اگر اين درخت وجود ما در ناحيه بدن، نفس، روح و عقل را تغذيه كند، تغذيه طيّب مى كند و ما را راهنمايى مى كند كه براى بدن خود از سفره عالم چه چيزهايى را و از چه كانالى استفاده كنيد. هم راه كسب مشروع را به ما نشان مى دهند و هم نحوه تغذيه را؛ يعنى وقتى از حلال به دست آورديم، هم به ما: «كُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلَا تُسْرِفُواْ»  مى گويند و هم مى گويند: ديگران را نيز در نظر داشته باش و اهل اطعام طعام، انفاق، كرم و جود باش. يعنى در به دست آوردن و خرج كردن، ما را راهنمايى مى كنند كه از سفره پاك الهى، از طريق مشروع به دست بياور، بعد آن مقدارى كه مورد نياز خودت است استفاده كن و بقيه را با خدا هم اخلاق و اهل عطا باش. بخور، اما: «حَللًا طَيّبًا» و بخوران: «أَنفِقُواْ مِمَّا جَعَلَكُم مُّسْتَخْلَفِينَ فِيهِ»
اين طرحى كه اين حكيمان براى بدن مى دهند، اگر اجرا شود، تمام گناهان مالى تعطيل مى شود و با تعطيل شدن گناهان مالى، چه امنيت و آرامشى براى انسان خواهد آمد.


منبع : مرکز علمی تحقیقاتی دارالعرفان الشیعی
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه