قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

بهداشت مسكن

   در انتخاب و تعيين مسكن محل زندگى بايد توجه كامل داشت ؛ زيرا خانه و محل سكونت از عوامل بسيار مهم بهداشت جسم و جان است . منزل بايد از مجاورت مرداب ها ، مزبله ها ، كارخانجات و مراكز شلوغ و پرجمعيت دور باشد ، اگر نزديك باغستان ها و بيشه ها و در محيطى كه از سرسبزى و خرمى برخوردار است باشد ، در سلامت انسان بسيار مؤثر است .
در سردترين شب هاى زمستان درجه حرارت اتاق خواب بايد بين دوازده و شانزده درجه باشد . ساختمان منزل نبايد از سه طبقه بيشتر باشد و خانه انسان نبايد مزاحم آب و هوا و آفتاب خانه ديگران باشد .
خانه اى كه محل زندگى است بايد خشك و بدون رطوبت باشد ، بهترين روشنايى ها براى منزل برق است ؛ زيرا چراغ نفتى هر قدر هم تميز نگاهداشته شود بوى نفت مى دهد و براى تنفس مضر است ، روزى سه چهار مرتبه درها بايد باز شود تا هواى ساختمان به كلى عوض شود .
در موقع نظافت ساختمان كارى كنيد كه گرد و غبار ، كم برخيزد ؛ زيرا بيم آن مى رود كه ميكروب سل و ساير ميكروب ها به شما آزار برساند ، جلوى بينى خود را به هنگام تنظيف منزل بگيريد ، با كفشى كه در معابر رفت و آمد مى كنيد به اتاق ها نرويد ، اخلاط سينه و آب بينى را روى زمين و به خصوص روى زمين منزل نيندازيد .
دستورهاى عالى اسلام را در پاكيزه نگاه داشتن خانه و محل سكونت كاملاً مراعات كنيد ، خداوند مهربان انسان را براى عبادت و تكامل آفريده ، با جسم مريض و روح كسل نمى توان هدف حضرت دوست را تأمين كرد . رعايت بهداشت در تمام زمينه ها در اسلام واجب شرعى و اخلاقى است ، پيامبر بزرگ اسلام صلى الله عليه و آله در جمله معروف پر قدر و قيمتش نظافت را از ايمان دانسته و فرموده اند :
النِّظافَةُ مِنَ الإِيمانِ.  انسان هاى آلوده ، افراد كثيف و مردمى كه به بهداشت خود در تمام امور و زمينه ها توجهى ندارند ، چگونه مى توانند ادعاى مسلمانى كنند ، مسلمان كسى است كه از دستورهاى حق و فرمان هاى پيامبر صلى الله عليه و آله و خواسته هاى سعادت بخش ائمه طاهرين عليهم السلام پيروى كند و در هيچ برنامه اى جداى از مقررات الهى و حلال و حرام خداوندى زيست نكند .


منبع : برگرفته از کتاب عرفان اسلامی استاد حسین انصاریان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه