قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

راه مقابله با گناه چیست ؟

اینکه انسان متوجه گناه و خطای خودش نسبت به خالق و پروردگارش بشود خودش بزرگترین موفقیت و بهترین سعادتی است که نصیب او شده و بدون شک خود همین توجه مقدمه بسیاری خوبی برای برداشتن قدمهای بعدی می باشد کسی که در یک فضای تاریک قرار گرفته باشد کوچکترین روزنه از از نور می تواند بزرگترین دستگیر امید برای او باشد تا بدینوسیله راه خروج از این تاریکی و گمراهی را پیدا نماید بنابر این جنابعالی از یک طرف با درخشش نور امید در قلبتان بدنبال راهی بسوی نجات هستید و از یک طرف شیطان برون و هوای نفس درون که مشاهده می کنند درحال از دست دادن صید شکار خود می باشند بیکار نخواهند نشست و مرتب در حال ایجاد وسوسه و الغاء کردن افکار نامطلوب می باشند تا نگذارند شما از این تاریکی رهایی یابید و این مطلب که شما می فرمائید میخواهم گناهانم را ترک کنم اما نمیتوانم همان وسوسه های شیطان و هوای نفس است و الا پر واضح است که هر انسانی اگر اراده کند هر کاری را می تواند انجام دهد همانطور که بسیاری از انسانهای گناه کار و خطا کار بوده اند که یک مرتبه از تمام گناهان گذشته خود توبه کرده و به آغوش رحمت و مغفرت الهی بر گشته اند و خداوند هم آنها را قبول کرد.
و از تقصیرات گذشته آنها گذشته است همانطور که در قرآن کریمش به بندگان خطا کارش فرموده است: « قُلْ يا عِبادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللهِ إِنَّ اللهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً؛ ای رسول گرامی ما به همه بندگان گناه کار من بگو گرچه با گناه و معصیت برخویشتن خود ظلم روا داشته و در انجام گناه اسراف را پیش گرفته اید ولی هرگز از رحمت و مغفرت پروردگارتان نا امید نشوید که همانا خداوند مهربان و آمرزنده همه گناهان شما است.
و چه زیبا است این حدیث نورانی که شخص گناهکاری خدمت سید و سالار شهدا حضرت امام حسین (ع) رسید و به آن حضرت عرضه داشت ای پسر رسول خدا من انسانی آلوده و گناه کار هستم « و لا اقدر علی ترک المعصیته فعظنی؛ قدرت بر ترک گناه ندارم مرا راهی بیاموز. آن حضرت به او فرمودند :5 کار را در نظر بگیر و به آنها عمل کن بعد هر گناهی که خواستی انجام بده و هیچ اشکالی ندارد.
اول اینکه « لا تاکل رزق الله واذنب با شئت؛ هرگز روزی و رزق پروردگار را نخور بعد هر چه میخواهی گناه کن.
دوم اینکه «اخرج من ولایت الله و اذنب ما شئت؛ از ملک و سلطه خدایت خارج شو بعد هر چه میخواهی گناه کن.سوم«اطلب موضعا لا یراک الله واذنب ماشئت؛ هر گاه خواستی گناه کنی مکانی را انتخاب کن که خداوند در آن مکان نباشد تا تو را در حال گناه ببیند بعد هر چه خواستی گناه کن. چهارم اینکه هر گاه فرشته مرگ و عزرائیل برای گرفتن جان و قبض کردن روحت آمد اگر می توانی او را از خودت دور کن بعد هر چه میخواهی گناه کن. پنجم: اینکه آنگاه که مالک دوزخ و فرشتگان عذاب تو را بسوی دوزخ می کشند اگر میتوانی از دست آنها خودت را رها کن بعد هر چه میخواهی گناه کن.
بنابر این اگر حضرتعالی و همه بندگان معصیت کار خداوند به این جملات حکیمانه و عالمانه امام حسین(ع) گوش جان بسپارند و کمی از خود اراده در عمل به خرج دهند به راحتی میتوانند خویشتن را از چنگال و دام این صیاد بی رحم نجات داده و به سعادت دنیا و آخرت برسند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه