اولا: غیبت حجت الهی اختصاص به حضرت مهدی (عج) ندارد بلکه در برهه ای از زمان بعضی از حجت های الهی از نظر مردم غایب می شدند، مانند غیبت ادریس پیامبر است که کار به جایی رسید که طاغوت زمانه گروهی از شیعیان آن حضرت را کشت و باقی آنها را فقیر و هراسناک نمود سپس ادریس پیامبر ظهور کرد و به شیعیانش مژده فرج و قایم قائمی از فرزندانش را داد که نوح (ع) بود سپس خدای تعالی ادریس (ع) را به سوی خود خواند و پیوسته شیعیان نسل اندر نسل در انتظار قیام نوح (ع) بودند و عذاب سخت طواغیت را تحمل میکردند تا آنکه نبوت نوح (ع) آشکار گردید.حضرت صالح پیامبر (ص) نیز غیبت داشت، چنانکه از امام صادق(ع) روایت شده است که فرمود: صالح زمانی از میان قوم خود غیبت کرد و روزی که غایب شد مردی کامل و خود اندام بود و چون نزد قومش برگشت او را از صورتش نشناختند به سوی قومش برگشت در حالی که مردم سه دسته بودند، گروهی که منکر شدند و هرگز برنگشتند و گروهی که اهل شک و تردید بودند وکسانی که اهل ایمان و یقین بودند.حضرت ابراهیم (ع) دارای غیبت بود و غیبت او مانند غیبت امام زمان (ع) است و بلکه از آن عجیب تر است چون خداوند نشانه ابراهیم (ع) را از همان هنگام که در رحم مادرش بود نهان ساخت.
یوسف پیامبر (ع) نیز رغبتش 20 سال به طول انجامید.موسی بن عمران (ع) نیز دارای غیبت بود، چنانکه حضرت یوسف قبل از وفاتش، خبر از ظهور موسی را بعد از مدتی غیبت اعلام کرده بود.چنانکه امام صادق (ع) فرمودند: در قائم ما سنتی از موسی بن عمران (ع) است گفته سنت او از موسی بن عمران چیست؟ فرمود: پنهانی ولادتش و غیبت از قومش. گفتم: موسی از اهل و قومش چقدر غایب بود؟ فرمود: 28 سال.
ثانیا: موضوع غیبت امام زمان (عج) را در شب معراج به پیامبر اکرم (ص) اعلام کرده بودند، و پیامبر اکرم(ص) نیز خبر از غیبت امام زمان (عج) داده بودند که «تسعة من و لا الحسین تا سعهم قائم امتی ، بملا الارض قسطا و عدلا کما ملئت جورا و ظلما»
بنابر این موضوع غیبت امام زمان (عج) از قبل پیش بینی شده و بر اساس حکمت الهی انجام گرفته است.