رئيس موسسه دارالمعارف الشیعی گفت: امام صادق(ع) با برخورد با جریانات فکری انحرافی ، و رو برو شدن با علمای علوم گوناگون و بحث و مناظره علمی و شیرین که حوصله و بردباری اخلاقی امام رابه دنبال داشت ، برتری اسلام را در چهار چوب تشیع بر همه مکاتب ثابت کرد .
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل مرکز علمی تحقیقاتی دارالعرفان، استاد حسین انصاریان در همايش بین المللی "مکتب علمی امام صادق(ع)" در تركيه خاطرنشان كرد: امام جعفر صادق (ع) در برابر مکتب اموی و عباسی به تبین اسلام راستین پرداخت و با کوشش خستگی ناپذیر پیرایه های بسته شده به اسلام را از جانب دشمنان داخلی و مکتبهای وارداتی زدود و این امر آوازه شهرتش در دانش و بینش ، کرامت اخلاقی و منشش با دانشجویان ، و پشت کارش در انتقال علوم ، و پاسخ گوئی اش به شبهات را در همه امور طنین انداز کرد.
وي اظهار داشت: به این خاطر از اطراف و اکناف مختلف ، دانشجویان و عاشقان علم روی به مدینه نهادند ودر حوزه دروس او هر یک مطابق ذوق خود زانو زدند ، و از خرمن دانشش بهره ها بردند ، که اغلب، اهل نظر ، شاگردان حوزه او را تا چهار هزار نفر قلمداد کرده اند .
استاد انصاریان که پیرامون نقش امام صادق در توسعه فرهنگ و تمدن بشری سخن می گفت، بیان داشت: امام برای گسترش علوم ، فرهنگ ، مدنیت نسبت به پیاده سازی اخلاقیات همراه یا توسعه ارزش ها ، تربیت شاگردان وگفتگو با سران و ایدئدلوگ های ادیان و مذاهب با در نظر گرفتن جامعیت فرهنگ و تمدن اقدام نمود لذا به همه شاخه های علوم اهتمام ورزید .
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: کتاب مرآة الجنان می گوید : شاگرد امام جابر بن حیان کتابی در هزار برگ نوشته که رساله حضرت را در علوم گوناگون که حدود 500 رساله است در برمیگیرد .
این حجم گسترده و عظیم علمی در رشته های متعدد سبب زیر ساخت فرهنگ و تمدن غنی اسلام را فراهم کرد و گویای اثر گذاری امام بر فرهنگ و تمدن اسلامی و بعد از آن فرهنگها و تمدن های جهان است .
حضرت استاد انصاریان در اين همايش كه توسط رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي در تركيه و دانشكده الهيات دانشگاه سلجوق قونيه برگزار شد، گفت: امام صادق (ع) با دانش فراوانش در انواع رشته های علمی که از اعماق قرآن و علوم پدرانش و پیامبر به او رسیده بود توانست چراغ نهضت علمی و فرهنگی اسلامی خود را روشن کند ، و نور دانش استوار ، و متکی به وحی و عقل و برهان خود را به گستره حیات انسان بتاباند.
منبع : روابط عمومی و امور بین الملل مرکز علمی تحقیقاتی دارالعرفان الشیعی