قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

نجات از عذاب، سود پذيرش دعوت‏

از عقل بيدار مؤمنان مى پرسد:«هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَى تِجرَةٍ تُنجِيكُم مّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ» تجارتى كه يكى از فايده هاى اين تجارت، دفع عذاب اليم و ابدى از شماست و اين تجارت نمى گذارد شما با دوزخ درگير شويد و يا بعد از درگيرى نجات پيدا نكنيد. اما اين عذاب اليمى كه خدا مى فرمايد، چيست؟ تنها قرائت آيات مربوط به عذاب كه اصل آتش، لباس، خوراك، نوشيدنى، شكنجه ها و شكنجه گران دوزخ را بيان مى كند ساعت ها طول مى كشد.
مى دانيد كه حقايق براى اميرالمؤمنين عليه السلام كشف شده است، نه اين كه علم به حقايق دارند، چون علم به حقايق را ما نيز داريم. آن مقدارى كه سخنرانان با سواد مى گويند و اين مقدارى كه شما مى شنويد، اين علم به حقايق است. اما حقايق براى اميرالمؤمنين عليه السلام كشف شده است، يعنى آنچه را كه با چشم سر و قلب از پشت پرده ديده است. اميرالمؤمنين عليه السلام كه دارنده «علم الكتاب» است مى فرمايد: پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله در يك لحظه، هزاران در علم را به روى من باز كرد كه اگر همه پرده ها را كنار بزنند، چيزى به يقين من اضافه نمى شود. «1» اميرالمؤمنين عليه السلام در دعاى كميل، جمله اى دارند كه دورنمايى از عذاب فرداى قيامت را اين گونه بيان مى كنند: «وَ هذا ما لا تَقُومُ لَهُ السَّمواتُ و الارض»
اين عذاب، عذابى است كه مجموع آسمان ها و زمين در برابر اين عذاب، كمترين مقاومتى ندارند، نابود شده، از بين مى روند. اما خدا به اين انسان در آن عذاب مرگ نمى دهد. اگر مى داد، خوب بود. چند سال در جهنم نگه مى داشتند و بعد مى مرد. اما خدا كه در قرآن مى فرمايد: «لَايَمُوتُ»  دوزخيان را مى گويد. يكى از برنامه ها و منافع اين تجارت، دفع اين عذاب و آزاد نگهداشتن شما از آن است.


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه