پایگاه اطلاع رسانی

استاد حسین انصاریان

  حركت عاشق به سوى معشوق‏

حركت عاشق به سوى معشوق‏

قدرت عشق، عاشق را براى رسيدن به معشوق حركت مى‏دهد. البته معشوق نيز عاشق را راهنمايى مى‏كند كه اگر مى‏خواهى به من برسى:  «فَمَنْ كانَ يَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صالِحاً»

اين گونه به من مى‏رسى. عشق از يك طرف به عاشق حركت صعودى مى‏دهد، مى‏گويد: برو تا به او برسى. وجدان نيز از طرف ديگر او را نگه مى‏دارد كه سقوط نكند و به پستى ننشيند و به زباله تبديل نشود.

همه جنس‏هايى كه در بسته‏بندى هست، به آن ماده نگهدارنده مى‏زنند، شير، پنير، ماست و همه خوردنى‏هاى بسته بندى شده. عشق حركت مى‏دهد و وجدان نگهدارنده است، كه از اين حركت عقب گرد نكند. كمال اين عشق و وجدان در حضرت يوسف عليه السلام موج مى‏زد.

زليخا ديگر كيست؟ حضرت يوسف عليه السلام زيباى مطلق را تماشا مى‏كند. قدرى گوشت و پوست و استخوان كه در كنار هم چيده شده‏اند، به نام زليخا، اين كه زيبايى ندارد؟ ذره‏اى رگ، عصب، ابرو، چشم، لب، دهان و دندان در برابر زيباى مطلق، چه جاى تماشايى دارد؟! ايشان دائم از اين زن نفرت دارد؛ چون پشت اين زيبايى ديو را مى‏بيند.

منبع
  • کتاب چهره ملكوتى يوسف عليه السلام تالیف :آیت الله استاد حسين انصاريان