قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

دنيا در كلام اميرالمؤمنين عليه‏السلام‏


در فرمايش هاى امام على عليه السلام آمده است كه:

قدر اين دنيا را بدانيد كه خداى متعال براى شما خانه عمل قرار داده. «1» بى كار و بى عار نباشيد و تن پرور و سست نباشيد، كسالت به شما رو نكند، منزجر زندگى نكنيد و شاد باشيد و غرق در فعاليت و عمل خود.

به اجرا گذاشتن دستورهاى عملى پروردگار نشاط آفرين و تأمين كننده سلامتى براى بدن و جان است، يعنى اوامر پروردگار و نواهى خداوند نفع دو جانبه دارد؛ هم تأمين كننده سلامت و آرامش بعد مادى انسان و هم تأمين كننده آرامش و سلامت بعد معنوى انسان است.

خداوند متعال در قرآن مجيد مى فرمايد:

جهانى كه در آن زندگى مى كنيد جهان ابتلاء است كه در اين ابتلا شما به تدريج با امتحان شدن به عالى ترين مقام انسانى و روحى مى رسيد.

«الَّذى خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَياهَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَ هُوَ الْعَزيزُ الْغَفُورُ»  من شما را به انواع برنامه ها در زندگى آزمايش مى كنم تا شما با قرار گرفتن در اين آزمايش ها به احسن عمل دست پيدا كنيد.

براى دست پيدا كردن به احسن عمل، معرفت لازم است، خلوص نيت لازم است، با گذشتن از اين مقدمات و كلاس ها و آزمايش ها انسان به احسن عمل مى رسد.

در آيات ديگر مى فرمايد:

هر كدامتان كه در دنيا به احسن عمل برسيد در قيامت به احسن جزا مى رسيد. انسان بايد مصمم باشد در تمام برنامه هاى الهى به احسن، دست پيدا كند.

 


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه