قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

دنيا از ديدگاه قرآن و اهل بيت عليهم‏السلام‏


قرآن مجيد و انبياء و ائمه چهار مسئله درباره دنيا بيان كردند.

يك مسئله در نهج البلاغه از اميرالمومنين عليه السلام نقل شده است كه حضرت در پرهيز از دنيا مى فرمايد:

«دار بالبلاء محفوفه»

مثل فرشى كه بافنده ها مى بافند و تار و پود اين فرش از نخها و ريسمان ها و كلاف ها است.

امام على عليه السلام مى فرمايد:

خداوند متعال بافت اين دنيا را به حوادث بافته و اين خانه را به انواع سختى ها و بلاها و مشقت ها و بلاها پيچيده و اگر اين بلاها و سختى ها و مشقات نبود شما به ارزش هايى كه خداوند متعال برايتان قرار داده دست، پيدا نمى كرديد.

در فرازى ديگر مى فرمايد:

«وَ إِنَّ الْيَوْمَ الْمِضْمَارَ وَ غَداً السِّبَاقَ وَ السَّبَقَهُ الْجَنَّهُ وَ الْغَايَهُ النَّارُ»

امروز شما در جايى هستيد كه خداوند متعال اين جا را مضمار مى داند. ميدان تمرين، ميدان فعاليت، ميدان ورزش هاى سنگين و اين فعاليت ها عنوان مسائل عملى و اخلاقى در اختيار انسان قرار داده است و سنگين ترين ورزش ها همين مسائل است در صورتى كه انسان بخواهد آن مسائل را تحقق ببخشد.

پيامبر بزرگ اسلام صلى الله عليه وآله از محلى عبور مى كردند جمعيتى را ديدند پرسيدند: چه خبر است؟ گفتند: يك مردى چشمه هاى مختلفى از پهلوانى را نشان مى دهد، پيغمبر اكرم فرمودند:

پهلوان شجاع در فرهنگ خدا آن انسانى است كه بر شهوات و خواسته هاى غلطش پيروز شود با تعدادى سنگ و آهن بازى كردن پهلوانى و شجاعت نيست، حيوانات خيلى قوى تر از انسان با بدن خود تمرين ها و رياضت ها و فعاليت ها دارند.

امير المومنين مى فرمايد:

امروز شما در ميدان تمرين تا مى توانيد تمرين كنيد، از مجموع خواسته هاى خداوند كه موافق با طبع و قسمتى از خواسته ها و شهوات تو نيست رو بر نگردانيد نفس خود را زجر بدهيد تا تمكن براى پياده شدن هواها و خواسته هاى نفس در او به وجود نيايد.

اگر شما جلوى حركات نفس را كه موافقتى با فرامين خدا ندارد را باز بگذاريد خيلى سريع اين نفس بر شما غلبه پيدا مى كند كه رهايى از اين غلبه نفس امرى مشكل و گاهى محال به نظر مى رسد كه قرآن مجيد كراراً تذكر داده است. 

 


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه