قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ارزش تقوا

 

كلام در آيه اى از اواخر سوره مباركه اعراف بود . آيه اى كه نشان دهنده واقعيت با ارزشى از اهل تقواست و آن اين است كه شيطان گرچه به گمراه كردن اهل تقوا طمع و اميد دارد ، ولى او در برخورد با اهل تقوا ، با شكست مواجه مى شود . قرآن مجيد علت را چنين بيان مى كند ؛ چون توجه اهل تقوا به حقايق است ، بينايى و بصيرت به هدف شمن دارند ؛

 » إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَوْاْ إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِّنَ الشَّيْطَنِ تَذَكَّرُواْ فَإِذَا هُم مُّبْصِرُونَ «

هنگامى كه طواف كنندگانى از شياطين به اهل تقوا مى رسند كه هدف آنها اين است كه اهل تقوا را از حركت به سوى حضرت حق باز دارند و متوقف كنند ، يا در مسير و راه آنها انحراف ايجاد كنند ، ولى اهل تقوا حقايق را به ياد مى آورند؛ خدا ، قيامت ، دادگاه الهى ، اندك بودن زمان عمر ، زيان و ضرر گناه . در اين فضاى توجهِ با بصيرت ، مواضع هلاكت و چاه هايى كه دشمن براى آنها آماده كرده را مى بينند . عاقل هستند و با طناب دشمن در چاه نمى افتند . اين متن آيه است .

 » طائف « شيطان ها طواف مى كنند ، آيا بدن انسان را طواف مى كنند ؟ طواف آنها مانند طواف حاجيان به دور كعبه است ؟ اين منظور نيست . آيه شريفه اين را مى خواهد بگويد : شياطين در اطراف عقل و قلب مى چرخند كه با سوسه گرى ، انحراف فكرى ايجاد كنند تا انسان نسبت به خود و زندگيش درست فكر نكند . اگر فكرى بكند ، انحرافى باشد . اين را از زبان وجود مبارك رسول خدا صلى الله عليه وآله بشنويد .

 

 


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه