قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

چرا باید حجاب داشته باشیم؟

دین مقدس اسلام که کاملترین و جامع‌ترین دین در میان ادیان دیگر می‌باشد بیشترین توجه را برای رسیدن انسان به عزت و رشد و تکامل مبذول داشته است، تک تک احکام نورانی اسلام برای سعادت بشر برنامه‌ ریزی شده است و اگر شخصی ملتزم و پایبند به دستورات آن باشد رستگاری او را تضمین می‌کند، در این میان به زن که دارای وجودی ممتاز می‌باشد توجهی خاص نموده و برای حفظ کرامت او احکام لازم او را ارائه داده است که یکی از آنها مسئله پر اهمیت حجاب می‌باشد، زن در صدف حجاب می‌تواند گوهر عفت خود را حفظ کند و امروز جهان به خاطر آزادی مطلق و بی ‌بند و باری حاکم از زن به عنوان کالای تجاری کم مصرف بهر‌ه‌وری می‌کند و به گونه‌ای اجازه فکر کردن را از آنان گرفته است.

 

ایرادی که بر مسئله حجاب می‌گیرند این است که زنان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند اما حجاب سبب انزوای آنان می‌گردد و آنها را از نظر فکری و فرهنگی عقب می‌داند، در جواب باید گفت: حجاب اسلامی زن را منزوی نمی‌کند زیرا زنان با داشتن حجاب اسلامی می‌توانند به فعالیتهای علمی و فرهنگی خود ادامه دهند.

حدود حجاب در اسلام در آیه 31 سوره نور: «وَ لا يُبْدينَ زينَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها» بیان شده است یعنی زنان حق ندارند زینت‌هایی که معمولا پنهانی است آشکار سازند هر چند اندامشان نمایان نشود و به این ترتیب آشکار کردن لباس‌های زینتی مخصوص را که در زیر لباس عادی یا چادر می‌پوشند مجاز نیست، چرا که  قرآن از ظاهر ساختن چنین زینت‌هایی نهی کرده است و در ادامه همان آیه می‌فرماید: «وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ» یعنی ورسری‌های خود را بر سینه افکند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود) آنچه که از نظر اسلام موضوعیت دارد عبارت از حجاب است خواه با چادر باشد یا چیزی که در حکم چادر است اما از این نکته نباید غفلت کرد که چادر حجاب کامل و برتری است که شیوه زنان اهل بیت(ع) نیز بوده است،

 

ناگفته نماند که از نظر فقهای شیعه لباسی که حجم بدن را نمایان کند مانند لباس‌های تنگ که به بدن می‌چسبد حجاب محسوب نمی‌شوند.حجاب یک واجب شرعی است مانند نماز، روزه و زن مسلمان باید حجاب خود را رعایت کند و کسی که حکم ضروری اسلام مانند حجاب را انکار کند کافر است. بنابراین حجاب فقط یک حکم تشریفاتی نیست که هر گاه باب میل بود رعایت شود و هر گاه باب طبع نبود ترک شود، آیا می‌توان نماز را ترک کرد؟ آیا می‌توان روزه و سایر واجبات را ترک کرد؟ حجاب نیز یک از ضروریات اسلام است و در هیچ حالی نمی‌توان آن را ترک کرد. نمی‌توان (یؤمن ببعض و یکفر ببعض) شد، زیرا انکار احکام جزئی از احکام اسلام و بی اعتنایی عمدی به بعضی از احکام در حقیقت بی ‌اعتنایی به تمام احکام شرعی است و این هیچگونه منافاتی با اختیار و اراده ندارد، کسی که با اراده خود به اسلام و مقدسات آن اعتقاد دارد باید به تمام احکام نورانی آن پاینده باشد.

 

از نظر اسلام چهارچوب واجب پوشش زنان، که بیش‌تر مورد چالش‌ و سوال است پوشاندن تمام بدن در مقابل نامحرم است، به استثنای صورت و مچ و دست‌ها به پایین، که طبق نظر مشهور فقها پوشاندن آنها واجب نیست، البته بعضی از فقهای فعلی به طور احتیاط وجوبی ، پواندن صورت و دستها را نیز لازم می‌دانند.

 

حدود معاشرت با دیگران :

1.هر مسلمان، چه مرد و چه زن، باید از چشم‌چرانی و نظر بازی اجتناب کند.

2.مسلمان، خواه مرد یا زن، باید پاکدامن باشد و عورت خود از دیگران بپوشاند.

3.زنان باید پوشش داشته باشند و آرایش و زیور خود را بر دیگران آشکار نسازند و در صدد تحریک و جلب توجه مردان برنیایند.

 

در انتها خوب است چند سطر از نامه چارلی چاپلین هنر مند بزرگ سینما را به دخترش ملاحظه نمایید که نوشته است:

دخترم، از تو دورم ولی یک لحظه تصویر تو از دیدگانم دور نمی‌شود، روزی که چهره زیبای یک اشراف‌زاده بی‌بند و بار تو را فریب دهد آن روز است که بند باز ناشی خواهی شد،.... دل به زر و زیور مبند، بزرگ‌ترین الماس جهان الماسی است که خوشبختانه بر گردن همه می‌درخشد اما اگر روزی دل به مرد آفتاب گونه بستی با او یکدل باش و با راستی او را دوست بدار، دخترم هیچ‌کس و هیچ ‌چیز را در این جهان نمی‌‌توان یافت که شایسته آن باشد که دختری ناخن پای خود را به خاطر آن عریان کند.....برهنگی بیماری عصر ماست، به گمان من، تن تو باید برای کسی باشد که روحش را برای تو عریان کرده است. دخترم، با این پیام نامه‌ام را به پایان می‌رسانم: انسان باش زیرا گرسنه بودن و در فقر مردن هزار بار قابل تحمل‌تر از پست و بی‌عاطفه بودن است،(به نقل از کتاب آخرین تصویر چارلی: ص79)

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه