برگزاری دومین کنگره «حماسه حسینی» با موضوع اخلاق و معنویت هفتم دی ماه در تهران برگزار می شود
به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمد جواد صاحبی، رییس هیئت علمی مرکز دارالمعارف شیعی، رییس هیئت علمی مرکز تحقیقاتی دارالعرفان و دبیر علمی دومین کنگره حماسه حسینی امروز (2 دی) در گفتگو با خبرنگاران تصریح کرد: نهضت عاشورا حادثه بزرگ، بی همتا و فراموش نشدنی است که از جهات مختلف قابلیت تحلیل دارد.
وی ادامه داد: این حادثه نشان می دهد که اگر انسان از فطرت الهی اش فاصله بگیرد به موجود خطرناکی تبدیل می شود.
رییس هیئت علمی مرکز دارالمعارف شیعی گفت: این اتفاق هشداری است برای انسان، بشر در بستر تمایلات نفسانی و مناسبات سیاسی و اجتماعی به آزمون گذاشته می شود و هیچ دلیلی نیست که انسان های دیگر به عاقبت افرادی که در کربلا حضور داشتند، گرفتار نشوند.
وی اظهار داشت: البته مهم ترین بعد این حادثه عظیم این است که باید برای همه ما الگو و حجت باشد چرا که عاشورا یک فرهنگ است که باید از آن صیانت کرد.
صاحبی در ادامه با اشاره به دیگر وظایف مان در خصوص حادثه عاشورا خاطرنشان کرد: باید مانع از تحریف واقعه عاشورا شده و شعائر عاشورایی را با آراستگی به آرایه هایی پرجاذبه و خردمندانه برای همیشه زنده نگاه داریم چرا که این اتفاق محلی برای عبرت آموزی هاست.
وی در زمینه برگزاری دومین کنگره حماسه عاشورایی با عنوان "اخلاق و معنویت در حماسه حسینی" اضافه کرد: جهان امروز در عین پیشرفت های شگرف در علوم مختلف از مقوله اخلاق غافل مانده و ما امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند اخلاق و معنویت هستیم.
دبیر علمی این کنگره افزود: در عاشورا سقوط انسان و عروجش مطرح می باشد و این مسئله جز در حیطه علم اخلاق قابل تحلیل نیست.
وی گفت: در نخستین کنگره حماسه حسینی که در سال 90 برگزار شد از مرحوم آیت الله میرزا خلیل کمره ای، مولف کتاب 72 تن و یک تن (یا عنصر شجاعت) که در هفت جلد گردآوری شده، تکریم شد.
رییس هیئت علمی مرکز تحقیقاتی دارالعرفان افزود: در کنگره امسال نیز از شخصیت کم نظیر مرحوم استاد دکتر محمد ابراهیم آیتی از محققین برجسته در عرصه اسلام و عاشورا پژوهی تکریم می شود، شخصیتی که شهید آیت الله مطهری او را مجتهد در عرصه تاریخ می شمارد.
وی اضافه کرد: این کنگره هفتم دی ماه و در آستانه اربعین حسینی در حسیه هدایت واقع در میدان قیام تهران برگزار می شود.
صاحبی ادامه داد: 50 مقاله در 32 محور فراخوان شده کنگره به دبیرخانه رسیده که بیشتر آن سفارشی است.
وی افزود: ابعاد اخلاقی قیام امام حسین (ع)، آسیب شناسی اخلاقی پژوهش های عاشوایی، کرامت انسان در مکتب امام حسین (ع)، غیرت دینی در سیرت حسینی (ع)، وفای به عهد در آموزه ها و رفتارهای امام حسین (ع) و مفهوم و مصداق معروف و منکر از منظر امام حسین (ع) از جمله محورهای این همایش است.
منبع : شبستان