1 ـ استمناء چنان که از طریق دانش روز ثابت شده است برای سلول های مغزی، اعصاب ، دستگاه گوارش و حالاتی چون اراده ، حوصله ، روحیات ، و برای بینایی و مفاصل زیان های غیر قابل جبرانی دارد و سبب ناتوانی جنسی می شود و گاهی کار را به جائی می رساند که بیمار این عمل نتواند با همسر دلخواه خود ازدواج نماید و نهایتاً عملی است که باعث خرابی ساختمان بدن و سبب اختلال حالات و روحیات و محروم شدن از ازدواج است.
2 ـ با توجه به زیان های شدید این عمل است که در اسلام ممنوع و حرام اعلام شده است زیرا اسلام حرمت اینگونه امور را دائر مدار زیان های قابل توجه پایه گذاری کرده است.
3 ـ چیزی که در اسلام به سبب زیان های غیر قابل جبرانش حرام شده نمی تواند انجامش وسیله فرار از حرامی دیگر چون زنا شود ، بر انسان واجب است از هر حرامی خودداری کند تا پاداش خودداری و صبرش را در دنیا و آخرت دریافت نماید و به گشایشی که خدا برای او فراهم می آورد برسد.
4 ـ ارضاء شهوت چنان که در آیات قرآن و روایات ذکر شده از طریق ازدواج باید صورت بگیرد ، و از راهی جز آن که استمناء و زنا و لواط است حرام قطعی اعلام شده و بر مرتکب هر یک از آنها اگر توبه نکند کیفر سختی خواهد بود.
دانشمندان قرآن شناس حرمت استمناء را از آیه هفتم سوره مومنون : فمن ابتغی وراء ذلک فاوالئک هم العادون برداشت کرده اند ، آیه شریفه پس از ذکر ارضاء شهوت از طریق ازدواج مشروع می گوید آنان که ارضاء شهوت را از راهی جز راه ازدواج دنبال کنند البته متجاوز از حدودخداست.