قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

فهم مطالب براى راهيابى به حقيقت

 

كتاب «علم اليقين» نوشته وجود مقدس مرحوم ملا محسن فيض كاشانى از شاهكارهاى اين مرد بزرگ است كه خواندن و درك واقعيات اين كتاب بسيار مهم است.

بوعلى سينا نوشته است: من كتاب «رساله نفس» ارسطو را چهل بار خوانده بودم، تا عبارات آن را حفظ شده بودم، اما نمى فهميدم، تا شرحى كه ابو نصر فارابى بر آن نوشته بود خواندم و فهميدم. صد دفعه خواندم و هر دفعه يك مقدارش را برداشت مى كردم.

اين تجلى كردن مسأله خيلى مهم است. ممكن است ما يك آيه را صد دفعه بخوانيم اما درك نكنيم، اما يك دفعه آن آيه ما را بگيرد، يا نورانيتى در دل ما در وقت قرائت آيه پيدا بشود، بفهميم عجب دريايى بوده است. يا اين فرمايش اميرالمؤمنين  عليه السلام يا پيغمبر اسلام  صلى الله عليه و آله عجب عظمتى دارد.

صدرالمتألهين در خيلى از كتابهايشان جانانه ترين مطلب را يك مرتبه مطرح كرده اند، و آخر مطلب فرموده اند:

 «هدانى الله بهذه المسألة العرشية الملكوتية»

 اين من نبودم كه اين را فهميدم. اين هدايت وجود مقدس حق بود كه دست  مرا گرفت تا فهميدم اگر چنين حالى در خواندن كتابها به انسان دست بدهد، اول قرآن، بعد هم نهج البلاغه، بعد صحيفه سجاديه، بعد اصول كافى و بعد هم كتابهاى ديگر روايى و اخلاقى مثل «علم اليقين» «المحجة البيضاء» «الحقايق» «جامع السعادات» بزرگترين نعمت نصيب انسان شده است.

در احوالات سيد بن طاووس و ابن فهد حلى دارد كه جايى را اين ها قدم نمى گذاشتند و سر سفره اى نمى نشستند و مهمانى و سفرى نمى رفتند، مگر اين كه كتاب «مصباح الشريعة» دائم همراهشان بوده است.

اما ممكن است صد نفر از روحانيون هم اين «مصباح الشريعة» را در خانه شان داشته باشند، ده سال هم باشد كه در كتابخانه شان باشد، اما عادى از كنار آن گذشته باشند، و يا نگاه هم نكرده باشند.

 

قرآن و نهج البلاغه و صحيفه سجاديه هم همين طور. مگر در خانه هاى من و شما اين كتاب ها نيست؟ اما چقدر براى ما عادى شده است.


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه