قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

محو سيئات روزه دار

 

اگر ثواب همين قرائت قرآن را در قيامت در ترازوى عمل شما بگذارند، ترازو را چقدر سنگين مى كند؟ شما بايد وزن معنوى قرآن را به دست بياوريد، بعد وزن چند ميليون قرائت قرآن را در چند ماه رمضان حساب كنيد، بعد به كرم بى نهايت حضرت حق توجه كنيد، تا ببينيد اين امر مستحب در قيامت چقدر به ترازوى عمل شما وزن، اضافه مى كند؟ بعد، در آنجا با شما چگونه معامله مى كنند؟

 «وَ يَمْحُو فيه السَيِّئات»

 خداوند متعال در اين ماه، گناهان شما را محو مى كند. نمى فرمايد: مى آمرزد، كلمه محو يعنى سيئات را از پرونده پاك مى كند.

آيا در اين جمله پيغمبر اكرم نظر به توبه دارند؟ نه. يعنى اگر كسى در ماه رمضان گناهى نكند، اما از گذشته اش نيز توبه نكند و چيزى نيز نگويد، ساكت باشد، يعنى به پروردگار نگويد: من از گذشته ام غلط كردم و عذر مى خواهم،
مانعى ندارد، بناى خدا بر اين است كه سيّئات بنده روزه دارش را در ماه رمضان، حتى بدون درخواست و توبه محو كند.

خدا در قرآن مى فرمايد: من بندگانم را مى آمرزم و در آن آيه نيز نيامده است كه به شرط توبه كردن مى آمرزم. چون بهترين علت آمرزش اين است كه انسان به ماه مبارك رمضان وصل باشد.

اين اتصال به ماه رمضان و روزه كه در اين ظرف است، به قدرى توانش بالا است كه زشتى ها را از پرونده محو مى كند. يعنى اگر در اين ماه رمضان، روزه دارى بميرد و هزاران گناه بين خود و خدا داشته باشد، توبه اى نيز نكرده باشد، وقتى در قيامت وارد محشر مى شود، پرونده اش را مى دهند كه بخواند، مى بيند كه در هيچ صفحه اى از آن خبرى از گناهانش نيست.

 

در بعضى از روايات دارد كه از پروردگار مى پرسد: اين پرونده من است؟ چون شگفت زده مى شود. خطاب مى رسد: بله، براى تو است. مى گويد: همه خوبى ها را نوشته اند، اما بدى هايم را چرا ننوشته اند؟ خطاب مى رسد؟ بدى هاى تو را نيز نوشته بودند، ولى به روزه ماه رمضان، ما بدى هايت را محو كرديم.


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه