قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

نورانيت رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله و ائمه معصومين عليهم‏السلام

 

افرادى كه در همه زمينه هاى زندگى مادى و معنوى تابع رسول خدا  صلى الله عليه و آله و ائمه طاهرين  عليهم السلام شدند، به عنوان شيعه شناخته مى شوند. كلمه شيعه عربى و معنى آن پيرو است و معادل عربى آن مطيع است.

رابطه انسان با رسول خدا و ائمه اطهار  عليهم السلام مانند رابطه لامپ با كارخانه برق است كه خداوند در قرآن مجيد از آن تعبير به نور مى كند.

 « أَنزَلْنَآ إِلَيْكُمْ نُورًا مُّبِينًا »

 پيغمبر اكرم چراغ روشن گر است. يعنى همان كلمه نور را به شكل اسم فاعل در سوره احزاب به عنوان وصف پيغمبر ذكر مى كند:

 « يَـأَيُّهَا النَّبِىُّ إِنَّـآ أَرْسَلْنَـكَ شَـهِدًا وَ مُبَشِّرًا وَ نَذِيرًا * وَ دَاعِيًا إِلَى اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَ سِرَاجًا مُّنِيرًا »

پيغمبر اكرم  صلى الله عليه و آله منبع مولد نور است. به همين خاطر خدا به او سراج منير مى گويد.

وجود همه ما در كنار پيغمبر  صلى الله عليه و آله و ائمه اطهار  عليهم السلام به منزله لامپ است، ولى اين لامپ بدون سيم تشيّع روشن نمى شود. شيعه بودن رابطه عملى و اخلاقى با پيغمبر صلى الله عليه و آله و ائمه طاهرين  عليهم السلام است. يعنى آن كه از پيغمبر در حد خودش
پيروى كند.

 

همه مردم يكسان نيستند، اگر هر كس به اندازه استعداد و قدرت خود از اعمال و روش و اخلاق پيغمبر و ائمه پيروى كند. نور پيغمبر از طريق پيروى به انسان منتقل مى شود. و روز قيامت اين نور ظهور مى كند كه با اين نور انسان جاده را خوب تشخيص مى دهد و خوب حركت كرده و مسير جاده بهشت را مى بيند.


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه