قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

تخريب دنيا و آخرت توسط انسان‌ها

 

امروز هم كه اگر وارثان، سرپرست و پدر ثروتمندي داشته باشند حکایتشان همان است كه در سوره لقمان فرموده است: اگر دل دختر و پسر را بشكافيم، آرزوي مرگ پدر را دارند. اگر قدري سن آن‌ها بالا برود، در دلشان مي‌گويند: پس چرا نمي‌ميرد؟ تا چه زماني مي‌خواهد در دنيا بماند؟

پولي که با طرح خدا به دست نيايد، يا به دست آيد و در طرح دوم خدا قرار نگيرد، کلنگ تخريب دنيا و آخرت است.

نگاهتان را به پول عوض کنيد. پولی را که به دست می‌آوريد، و جمع كنيد در دو جا هزينه کنيد؛ يکي هزينة دنياي خود و يكي هم هزينة آخرت خود كنيد. گذشتگان شما که پول و باغ و زمين جمع کردند و مردند چه شد؟ همه باطل شد. فقط مسؤوليت‌ اين زمين‌ها و باغ‌ها به گردنشان مانده است، كه نمي‌توانند جواب خدا را بدهند. به بیان امام علي علیه السلام در نهج‌البلاغه بايد جهنم بروند.

حالا حتی اگر برايشان قرآن بخوانيد و رحمت بفرستيد، فايده‌اي ندارد. قرآن مي‌فرمايد: نگاهتان را در كنار خدا به نحوة خرج كردن پول و شهوت عوض كنيد.

موحـد چو در پـاي ريزي زرش   چه شمشير هندي نهي بر سرش

اميــد و هـراسش نباشـد ز کس بر اين است بنياد توحيد و بس

امام صادقعلیه السلام از قول پروردگار نقل مي‌كند:

«ان من أغبظ اوليائي ... فَقَلَّ تراثه»

از سعادتمندترين دوستان من در دنيا اين خصلت‌ها را دارد که در آخرت «فَقَلَّ تراثه». ثروت زيادي بعد از مرگ او نمي‌ماند، خيلي کم مي‌گذارد؛ چون قسمتي از ثروت را در دنيا هزينة خود و خانواده‌اش کرده و اضافه‌اش را هم هزينه مرگ کرده است که براي او گنجينه است و بعد از مرگ با قيمت گران دائمي به او برمی‌گردانند:

 

(إِنَّ اللَّهَ اشْتَرى مِنَ الْمُؤْمِنينَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّة)


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه