قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

راه رستگاری کدام است؟

قرآن شریف از رستگارى به «فلاح» تعبیر مى نماید. واژه فلاح یا رستگارى به معناى رستن از گرفتاریها، رنجها و موانع و رسیدن به هدف و مطلوب است. انسان در راه رسیدن به هدف و مقصود خود، پیوسته با موانع و گرفتاریها روبرو و درگیر بوده و با تلاش و مجاهده مى تواند گرفتاریها یا موانع را کنار زده و به هدف خود نایل شود. وقتى به هدف رسید مى گویند رَست یا رها شد یا در اصطلاح رستگار شد.
عوامل رستگاری:
1 – خود سازی:
قرآن مجید می فرماید: قد افلح من زکّیها یقینا هر کس تزکیه نفس نمود و پاک شد، به رستگارى رسیده است:
2- ایمان:
قد افلح المؤمنون به تحقیق این مؤمنانند که رستگار مى شوند. پس تزکیه نفس راه منحصر به فرد رسیدن انسان به فلاح و رستگارى است.
3- یاد خدا:
در بعضى آیات رستگارى بعنوان نتیجه عبادات و غایت کارهاى شایسته انسان مطرح شده است: و اذکروا الله کثیرا لعلّکم تُفلحون خدا را زیاد یاد کنید تا به رستگاری برسید.
4- تقوا:
تقوا در قرآن بعنوان عامل سعادت و رستگارى انسان معرفى شده و رعایت آن مورد تأکید فراوان قرار گرفته است. براى مثال خداوند در ابتداى قرآن کریم مى فرماید: ذلک الکتابُ لاریب فیه هدىً للمتّقین این کتاب بدون تردید راهنماى پرهیزگاران است سپس در ادامه، صفات برجسته متقین مثل ایمان، نماز، انفاق و یقین را یکى پس از دیگرى آورده و در آخر هم خبر مى دهد که فقط پرهیزگاران رستگار هستند و اولئک هُم المفلحون.
5- امر به معروف و نهی از منکر:
کسانی که امر به معروف و نهی از منکر می کنند رستگارند.
6- توبه:
قرآن مجید می فرماید:توبه کنید تا به رستگاری برسید.
7- نیکو کاری:
قرآن کریم می فرماید:خدا را عبادت کنید و کار خوب انجام دهید تا رستگار شوید.

 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه