قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

سفارش به خويشان‏

در رابطه با صله رحم و گناه قطع رابطه با خويشان در آيه 27 سوره مباركه بقره به صورت مشروح مسائل مهمى مطرح شد.

وَ آتُوا الْيَتامى أَمْوالَهُمْ وَ لا تَتَبَدَّلُوا الْخَبِيثَ بِالطَّيِّبِ وَ لا تَأْكُلُوا أَمْوالَهُمْ إِلى أَمْوالِكُمْ إِنَّهُ كانَ حُوباً كَبِيراً.

وَ إِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تُقْسِطُوا فِي الْيَتامى فَانْكِحُوا ما طابَ لَكُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنى وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً أَوْ ما مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ ذلِكَ أَدْنى أَلَّا تَعُولُوا.

اموال يتيمان را [پس از رشدشان ] به آنان دهيد و اموال كم ارزش خود را با اموال با ارزش آنان عوض نكنيد، و اموالشان را با ضميمه كردن به اموال خود نخوريد، زيرا اين عمل گناهى بزرگ است.

و اگر مى ترسيد كه در مورد دختران يتيم [در صورت ازدواج با آنان ] نتوانيد عدالت ورزيد بنابراين از ديگر زنانى كه شما را خوش آيد.

دو دو و سه سه و چهار چهار به همسرى بگيريد، و چنانچه مى ترسيد با آنان به عدالت رفتار نكنيد به يك زن يا به كنيزانى كه مالك شده ايد اكتفا كنيد اين قناعت به يك همسر عقدى به اين كه ستم نورزيد و از راه عدالت منحرف نشويد نزديك تر است.

در اين دو آيه شريفه به دو مسئله بسيار مهم كه ضامن حفظ بسيارى از حقوق معنوى و مادى است، و اگر جامعه به صورتى دقيق و خالصانه و با رأفت به آن دو عمل كند از بسيارى از مفاسد و به ويژه ستم به ديگران و ظلم فاحش در امان مى ماند و از حساب سخت قيامت مصونيت پيدا مى كند اشاره شده است: يتيم و ثروت او، ازدواج با يتيم يا با ديگر زنان بر مبناى عدالت و رعايت حقوقى كه خداوند رعايتش را واجب نموده و در صورت تخلف گناهى بزرگ و معصيتى سنگين و سبب عذاب دردناك در قيامت است.

 

 

 


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه