قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ماهيت انسان

 

فلاسفه يونان در تعريف انسان مى گويند: انسان چيست؟

 «الانسان حيوان ناطق»

يك موجود زنده اى است كه داراى نفس ناطقه است، يعنى با تمام موجودات زنده عالم فرق دارد. امتياز بيشترى دارد.

قرآن مى گويد: انسان خليفه خدا در روى زمين است، موجودى است كه آيينه منعكس كننده خداست! اين با تعريف يونانى ها خيلى فرق دارد. البته يونانى ها هم اشتباه نكردند، ولى در تعريف انسان كم گذاشته اند! به مقدارى از هويت انسان اشاره كرده اند!

فرويد در اروپا انسان را چنين تعريف مى كند: انسان شهوت محض است يعنى حتى اگر سر و شامه و عقل آدم را در تعريف به كار نگرفته، آمده و گفته انسان، انسان است فقط به نيروى لذت جويى او! اگر در عالم طبيعت به دنيا بيايد و نتواند لذت جنسى ببرد، ديگر به او نمى شود گفت: انسان! بعد هم در نوشته هايش مى گويد: هر خرجى خواستيد بكنيد، فقط پاى شهوت بگذاريد و به هيچ شكلى جلوى شهوت را نگيريد. چرا؟ چون تو او هستى! پست ترين تعريفى كه از انسان شده است. كمونيست ها يك كم بالاتر از فرويد انسان را تعريف مى كرده اند: هگل و ماركس و لنين و استالين گفتند: انسان يعنى نيروى توليد، انسان نوعى ابزار در اين عالم است! و اين ابزار هم نبايد به اختيار خودش باشد، كل اينها بايد به اختيار دولت باشند! اينها كار بكنند و كاركردشان مال دولت، و دولت براى آنها يك كوپن قرار مى دهد كه هر سال، يك جفت كفش به خودشان و به زن و بچه شان برسد و اگر زودتر پاره شد، پاى برهنه روى برفهاى مسكو راه برود! در دو سال يك كت شلوار، در كل عمر هم دو تا بچه! اگر بچه بيشتر بياورند، دولت تداركاتى به سومى نمى دهد.

انسان در نظر كمونيست ها عبارت است از يك نيروى مولد اقتصاد! يعنى انسان گاو زمين است ولى گاو با چهار پا توليد، مى كند ولى انسان بايد با دو پا توليد كند. كل توليد هم از دولت است. اما قرآن مجيد حقيقت انسان را گفته:

 «الانسان خليفة اللّه»

 تو ظرف انعكاس اسماء و صفات خدا هستى!


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه