قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

رمز موفقيت ابن ‏سينا

به يقين، مغز ابن سينا از مغز ما سنگين‏تر نبوده. او هم يك ايرانى معمولى بوده كه تنها تفاوتش با ما در بهره‏ گيرى از عقل بوده است.

 ابن سينا جمله اى دارد كه بسيار پرارزش است. شيخ الرئيس كه خود انسان باارزشى بود، در شهر بلخ و در سن هجده سالگى، طاقت ماندن نداشت، به سبب اين كه در تمام منطقه بلخ استادى نبود كه بتواند از او استفاده كند، زيرا حركت عقلى اش فوق العاده سريع بود. كتاب هاى او عبارت اند از: كتاب شِفا كه يكى از كتاب هاى بزرگ فلسفه در طول تاريخ است و نمونه اش در اين پنج هزار سال عمر فلسفه كمتر آمده است، هم چنين كتاب اشارات، و كتاب قانون كه در علم طب است.

 

دانشمندان بزرگ شرق و غرب مى گويند كه اكثر مطالب اين كتاب نه تنها كهنه نشده، بلكه هنوز هم زنده است. 1100 سال پيش، او در گوشه شهر همدان نشسته و كتاب قانون را نوشته و بيمارى ها را با درمانش توضيح داده است. او وقتى به مساله معده مى رسد مى گويد: معده انسان مى تواند دچار ده نوع درد شود. يازدهمى آن هنوز پيدا نشده است!

 

به يقين، مغز ابن سينا از مغز ما سنگين تر نبوده. او هم يك ايرانى معمولى بوده كه تنها تفاوتش با ما در بهره گيرى از عقل بوده است. به هر حال، در اين دنيا، يكى دنبال زيبايى بازو و قدرت مچ مى رود؛ يكى در پى زيبايى اندام خويش است و ديگرى به دنبال كسب مقام قهرمانى است. ابن سينا هم در پى قهرمانى عقل بود. براى همين، عقلش را به كار گرفت و لحظه اى وقتش را تلف نكرد.


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه