قرآن مجيد، انسانهايى كه از طاعت و عبادت و انقياد و تسليم و سجود در برابر حضرت حق روىگردانند دنباله رو شيطان و مطيع ابليس دانسته و براى آنان عاقبتى جز خزى دنيا و عذاب آخرت نمىداند.
قرآن مجيد انسان را موجودى برتر مىداند و برترى او را از بركت فطرت و عقل مىداند.
قرآن مجيد انبيا را براى هدايت بشر مبعوث كرده و بهشت را جايگاه انسان مىداند.
قرآن مجيد در برابر اين همه وسايل هدايت، از انسان سخت انتقاد مىكند كه چرا متوسل به وسايل هدايت نمىشود و در برابر حق واضح و روشن چرا تسليم نشده و اطاعت نمىكند و سجده بر خداوند و عبادت او را بر خود روا نمىدارد؟!
قرآن مجيد درباره متكبران از سجود مىفرمايد:
[فَما لَهُمْ لا يُؤْمِنُونَ* وَ إِذا قُرِئَ عَلَيْهِمُ الْقُرْآنُ لا يَسْجُدُونَ* بَلِ الَّذِينَ كَفَرُوا يُكَذِّبُونَ* وَ اللَّهُ أَعْلَمُ بِما يُوعُونَ* فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ أَلِيمٍ] .
پس اينان را چه مىشود كه ايمان نمىآورند؟!* و هرگاه قرآن را بر آنان خوانند، خاضع و تسليم نمىشوند؟!* بلكه كافران همواره انكار هم مىكنند!
* و خدا به آنچه [از انكار، كفر، نفاق، حسد و...] در دل خود جمع مىكنند، داناتر است.* پس آنان را به عذابى دردناك بشارت ده.
آرى، اگر انسان در دنيا تا وقت مرگ به طاعت و عبادت و به ركوع و سجود بپردازد ملكه او گشته و با همان حال در قيامت محشور شود و اگر به كبر و نافرمانى مشغول باشد تا بميرد و كبر و تكبر از حق، ملكه او گردد با همان حال وارد محشر شده و به عذاب اليم دچار مىشود!