قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 15 تير 1393 ساعت 7:30 بعد از ظهر

آیت الله انصاریان: روزه تنها راه اداکردن حق بدن!

 

حضرت استاد انصاریان در جمع روزه داران مسجد امیر تهران با بیان اینکه بیشتر مردم دنیای امروز شناخت صحیح و دقیق و درستی از ویژگی های انسان ندارند و در برآوردن نیازهای انسان دچارافراط و تفریط شده اند، ایشان ضمن تبیین این نکته ابراز داشتند: که دسته اول از اهل دنیا با توجه و اهتمام تمام به جنبه های مادی و غریزی انسان دائم به دنبال لذت گرایی هستند و از آخرت غافل ماندند «یعلمون ظاهرا من الحیوة الدنیا و هم عن الآخره هم غافلون».

 دسته دوم نیز با رها کردن جنبه های مادی و ظاهری انسان رهبانیت و ریاضت را در پیش گرفته اند که هر دو دسته از نظر اسلام مردودند و راه اسلام شیوه اعتدال است؛ زیرا انسان دارای دوبعد است و باید به حقوق جسم و روح باهمدیگر توجه نماید.

 

ایشان در ادامه به تعریف دین از زندگی صحیح نیز اشاره داشتند و فرمودند:عدالت درحقوق و زندگی صحیح دینی اعطای حق به هر صاحب حقی را گویند «إعطاء کل ذی حق حقه» و باید بدانیم که تمام اعضا و جوارح انسان دارای حقوقی مثل استراحت، طعام، کارکردن، نظافت و ... هستند که بسیاری از این حقوق در رساله حقوق امام سجاد علیه السلام ذکر شده است.

این دانشمند فرهیخته با توجه به این روایت زیبا از حضرت امیر علیه السلام که نفوس شما دارای ارزش و قیمت هست و به هوش باشید تا آنرا به کمتر از بهشت نفروشید«ان لانفسکم أثمانا فلا تبیعوها الا بالجنه» افزودند روزه حق بدن است و این بهترین راه برای نیل به بهشت است.

وی اظهار داشت اساسا امروزه اعتدال در خوردن و طب الصحه به عنوان یکی از بهترین راههای درمان شناخته شده و روزه ماه رمضان فرصت بسیار مناسبی جهت این امر است و ما می توانیم سلامت جسممان را ارتقا بخشیم «صوموا تصحوا».

حضرت استاد انصاریان همگان را به توجه ویژه به حق روح توصیه کردند و بااشاره به مواردی مثل مهرورزی، دوری از کبر، حسد و دیگر تقویت آنهادر زندگی را بسیار مهم دانستند.

استاد انصاریان در پایان با بیان اینکه روح باید بتواند رضایت الهی را جلب کند تا به آرامش حقیقی دست یابد« و رضوان من الله اکبر» .در تفسیر آیه «ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و فی الاخره حسنه» اززبان  رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمودند: هر کس دنیا را به قصد آخرت و یا برعکس کاملا رها کند کار درستی نکرده است و راه اعتدال را در پیش نگرفته است «لیس بخیرکم من ترک دنیاه لآخرة و لا آخرته لدنیاه»

 

 


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه