به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ سنگ کتیبه محراب رواق حضرت ابوطالب(ع) (مسجد بالاسر) حرم مطهر حضرت امام علی(ع) که قدمت ۸۰۰ ساله دارد طى پروژهاى با نظارت کارشناسان مرمت آثار تاریخى از جمهورى اسلامى ایران ترمیم خواهد شد و در جاى اصلى آن نصب خواهد شد.
«محمد على الحکیم» از اعضاى شوراى آستان طى مصاحبهاى در این رابطه اظهار داشت: این کتیبه سابقا در محراب مسجد بالا سر که در حال حاضر به رواق حضرت ابوطالب(ع) ملحق شده وجود داشت. آنطور که شواهد تاریخى نشان مىدهد این کتیبه به ۸۰۰ سال پیش باز مىگردد. گمان مىرود در یکى از دورههاى ترمیم عمارت حرم به این سنگ صدمه وارد شده و به انبار حرم برده شده است.
وى افزود: طى شش ماه گذشته با چند تیم متخصص در زمینه ترمیم آثار تاریخى از جمهورى اسلامى ایران جهت ترمیم این کتیبه مذاکراتى به عمل آمد تا اینکه با گروه ترمیم آثار تاریخى وابسته به دانشکده میراث فرهنگى تهران و به سرپرستى دکتر بهرمان جهت اجراى این پروژه توافق حاصل شد.
دکتر بهرمان کارشناس مرمت آثار تاریخى و سرپرست این گروه طى مصاحبهاى با واحد اطلاع رسانى آستان اظهار داشت: مراحل ترمیم با عکسبردارى از قطعات شکسته شده کتیبه به وسیله دوربینهاى ویژه آغاز مىشود. سپس با استفاده از این عکسها بوسیله رایانه تصویر اصلى کتیبه و محراب را بازسازى مىکنیم و با استفاده از تصاویر قدیمى محراب، مکان قطعات ناپدید شده قابل تشخیص خواهند شد.
بهرمان افزود: طى مرحله دوم پروژه قطعات موجود ترمیم شده تا مشابه حالت اولیه شود. این کتیبه ویژگى منحصر به فردى داشته و خطوط نقش بسته روى آن در میان سنگ نبشتههاى سایر محرابهاى تاریخى کم نظیر است.
سرپرست تیم پروژه مرمت کتیبه محراب مسجد بالا سر در ادامه گفت: در آخرین مرحله بروژه، کتیبه مرمت شده در جاى اصلى آن نصب و تمامى امکانات حفاظت از آثار تاریخى براى این کتیبه فراهم خواهد شد.
گفتنى است آستان از مجرى این پروژه درخواست کرده زمان اجراى پروژه در اسرع وقت و کمتر از شش ماه پایان پذیرد و از کارشناسان مجرب در این پروژه استفاده شود.
...............