قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 30 تير 1393 ساعت 00:00 صبح

حضرت استاد انصاریان: دین آسان است پس آن را برای مردم سخت نکنید!

 

استاد انصاریان در بیست و یکمین جلسه از ماه مبارک رمضان در جمع مردم تهران در حسینیه همدانیها به بیان کسب معرفت جهت دستیابی به فوز و فلاح، سخت نگرفتن در دین و شرح برخی آیات درباره مسیحیان روشندل پرداختند.

ایشان سه نوع معرفت را در رسیدن به فوز و فلاح لازم دانستند که شامل:

اول. معرفت به مسائل فقهی و یا انجام واجبات و ترک محرمات دینی هر فرد که در واقع یکی از رسالتهای یک مبلغ دینی نیز همین مورد است و طلاب باید در این رابطه به مردم کمک برسانند و اساسا بجز طلابی که استعداد تبلیغی ندارند و یا آن دسته از طلاب که به تدریس تخصصی علوم دینی میپردازند بقیه طلاب باید از قم خارج شوند و به ارشاد مردم همت گمارند «لولا نفر من کل فرقة طائفه لیتفقهوا فی الدین ولینذروا قومهم اذا رجعوا الیهم».

دوم. معرفت نسبت به مسائل اخلاقی که بهترین منبع آن کتب فیض کاشانی مثل محجه البیضاء و کتاب جامع السعادات ملامهدی نراقی ره است.

سوم. معرفت نسبت به مسائل اعتقادی که صرفنظر از اصل وجود خداوند که بسیار واضح است باید بیشتر نسبت صفات حضرت حق معرفت پیدا کنیم «أ فی الله شک» و همگان را به مطالعه کتاب شریف اصول کافی دعوت نمود و افزود این کتاب مجموعه ای از خداشناسی، امام شناسی، عقل شناسی و ... است که شامل 4000 حدیث است.

این اندیشمند فرهیخته با تاکید بر اینکه روایتی از امام صادق علیه السلام وارد شده است مبنی بر اینکه دین آسان است و آنرا بر مردم سخت نکنید تا آنرا نپذیرند افزود خداوند خواهان سهولت و آسانی در امور است «یرید الله بکم الیسر» و ما باید در همه ابعاد و شئون دین مثل حج، نماز، روزه  و غسل این مهم را لحاظ کنیم و از خود فتوایی سختگیرانه صادر نکنیم و هماره به این دو قاعده بزرگ توجه داشته باشیم : «کل شی لک طاهر حتی تعلم انه قذر» همه چیز پاک است مگر اینکه یقین بدانی که نجس است و این قاعده که «کل شیء لک حلال حتی تعلم انه حرام» همه چیز حلال است مگر اینکه اطمینان داشته باشی که حرام است.

 

معظم له در پایان با اشاره به آیات 83 به بعد سوره مائده اظهار داشتند خداوند در آیات دل برخی از مسیحیان آن روز مکه و مدینه را پذیرای سخن حق و هدایت الهی دانستند به گونه ای که با شنیدن آیات چشمانشان گریان و قلبشان سرشار از ایمان میشود و امید به بهشت جاودان در دل دارند «و اذا سمعوا ما انزل الی الرسول تری أعینهم تفیض من الدمع مما عرفوا من الحق یقولون ربنا آمنا فاکتبنا مع الشاهدین و ما لنا لا نومن بالله و ما جائنا من الحق و نطمع ان یدخلنا ربنا مع القوم الصالحین ... .


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه