قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 25 مرداد 1393 ساعت 2:12 بعد از ظهر

استاد انصاریان: اختیار انسان قدرتمندترین وسیله برای دوری از فساد و گمراهی است

 

حضرت استاد انصاریان در آغاز سلسله سخنرانی‌های خود در حضور مردم پرشور مشهد در مکتب الزهراء این شهر به تبیین و تشریح قوه استعداد در انسان و فطرت پاک همه انسان‌ها پرداختند و به نقش اختیار در هدایت و شقاوت انسان اشاره داشتند.

ایشان با اشاره به یکی از آیات قرآن اظهار داشتند که استعدادهای نهفته شده در انسان از سوی خداوند به‌مثابه زمین پاک و طاهری است که آماده رشد و نمو و رسیدن به سعادت و هدایت است و خداوند آن را از سنت‌های دیرین خود شمرده که تغییرناپذیر است؛ «فطرت الله التی فطر الناس علیها لا تبدیل لخلق الله ذلک الدین القیم».

وی بر همین اساس شالوده ازدواج در همه فرق و ادیان را بر اساس فطرت پاک همگان و مورد تائید خداوند دانست و تأکید نمود: از همین روی اگر زن‌وشوهری از اهل کفر قصد مسلمان شدن داشته باشند ازدواجشان صحیح بوده و هیچ‌یک از مسلمانان حق توهین به صحت  ازدواج آنان را ندارد و به همین دلیل است که اساساً اتهام روابط نامشروع در احکام فقهی اسلام بسیار دشوار و در حد محال است و در صورت عدم اثبات آن مستوجب حد و توبیخ است.

این اندیشمند فرهیخته بابیان آیه «والبلد الطیب یخرج نباته بإذن ربه» تصریح نمودند: همه انسان‌ها با عنایت خداوند و تحت تربیت صحیح امکان رسیدن به هدایت و سعادت رادارند همان‌گونه که فردی از بنی‌امیه در عصر امام صادق علیه‌السلام تحت ارشادات صحیح سعادتمند گردید و حضرت او را ملحق به شجره طیبه اهل‌بیت علیهم‌السلام دانستند.

ایشان در ادامه به نقش اساسی و مهم اختیار اشاره داشتند و افزودند: هرکسی با اختیار و اراده خویش به سعادت یا شقاوت می‌رسد و سرنوشت هیچ‌کس محتوم و از روی اجبار نیست و به همین دلیل است که ما می‌توانیم با دعا و تلاش خود سرنوشت خویش را تغییر دهیم «ما اصابک من سیئه فمن نفسک» همان‌گونه که حر بن یزید ریاحی و شمر چنین کردند.

 

معظم له در پایان بابیان داستان شیرین تحول سلمان فارسی از دین زرتشتی به مسیحیت و از مسیحیت به مسلمانی به نقش اختیار و اراده آهنین این سالک حقیقی اشاره داشتند و ابراز داشتند: در دنیای امروز نیز می‌توان با تمام عوامل فساد و گمراهی مبارزه نمود و راه سعادت و هدایت را همچون سلمان پیمود تا منادی ندای «السلمان منا اهل البیت» شد.


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه