استاد حسین انصاریان در پنجاه و پنجمین مراسم بزرگداشت ارتحال آیتالله بروجردی در مسجد اعظم قم با بیان اینکه دین مبین اسلام ترکیبی از چهار منبع کامل و بینظیر است، اظهار کرد: قرآن، روایات پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع)، دعاها و زیارات، چهار آیین مقدس اسلام هستند.
وی بیان کرد: در قرآن آمده است که پروردگار عالم به جایگاه میلیونها ستاره سوگند خورده که به انسانها بفهماند که قرآن از ارزش ویژه و فوق العاده ای برخوردار است. فلا اقسم بمواقع النجوم و انه قسم لو تعلمون عظیم. انه لقرآن کریم (واقعه/77)
این استاد حوزه تصریح کرد: منبع دوم مجموعه عظیمی از روایات پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) است که درک حقایق قرآن بدون آنها امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به منبع سوم گفت: هیچ مکتب، مدرسه و مذهبی مانند مذهب شیعه از این دعاها که سراسر علم و حکمت و دانش است، برخوردار نیست و تمام ملتها و مذاهب از این نظر فقیر و تهیدست هستند.
انصاریان با بیان اینکه هنوز حقیقت و اسرار بسیاری از دعاها کشف نشده است، ابراز کرد: این منبع الهی معجزه عقلی امامان (ع) است و متأسفانه قدمی کامل برای شناسایی کامل این منبع با ارزش الهی در حوزهها برداشته نشده است.
وی عنوان کرد: عالمان و اهل فن برای مطرح نشدن حقایق دعاها در جهان دیگر باید جوابگوی پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) باشند و مسولیت آنها در این زمینه بسیار سنگین است.
این استاد اخلاق با اشاره به اینکه هنوز در دانشگاهها نیز به این منبع توجه نمیشود، گفت: در دانشگاهها تا حد بسیار کمی به کتاب خدا توجه میشود و ما هنوز این دعاها را به مکتبها و آیین های دیگر ارائه نکردهایم.
وی منبع چهارم یعنی زیارتها را مورد توجه قرار داد و افزود: هیچ مذهب و دانشگاهی نمونه زیارتهایی که در مذهب شیعه وجود دارد را ندارد.
انصاریان با اشاره به ناآگاهی مسلمانان از مفهوم زیارتها، گفت: وقتی در این زیارتها دقت میکنیم، میبینیم بعد از هزار و پانصد سال مانند کودکی هستیم که در کنار دریا قرار دارد و موجها را نمیبیند.
این استاد اخلاق با بیان اینکه متاسفانه در حوزههای عالم تشیع حقایق روایات، دعاها و زیارتها را آموزش نمیدهند، تصریح کرد: خواندن کتابهای حوزوی لازم است ولی لازمتر از اینها فهم این چهار منبع است.
وی با اشاره به اینکه آیتالله بروجردی یکی از چهرههای کمنظیر درجهان اسلام بود، گفت: آیتالله بروجردی از نوجوانی با انس به قرآن، روایات و زیارات، عناصر شخصیت خود را بنا کرد و بنای انسانیت و ملکوتی بودن خود را ساخت و نهایتاً تبدیل به یک انسان والا و اثرگذار در این دنیا شد.
انصاریان با اشاره به خاطرهای از آیتالله بروجردی اظهار کرد: زمانی که آیتالله بروجردی در دادن حقوق طلاب ناتوان شده بود، جمعی از علما میخواستند این مشکل را از طریق تاجران حل کنند و زمانی که ایشان متوجه موضوع شد، فرمود که من 80 سال است که به جز در خانه خدا به جایی نرفتهام، من را به جایی دیگر نبرید.
وی عنوان کرد: زمانی که آیتالله بروجردی خسته میشدند، پلک خود را روی هم میگذاشتند و میگفتند یا الله و خستگی را فراموش میکردند.
این استاد حوزه با بیان اینکه آیتالله بروجردی در تقوا، دین، عظمت و کرامت بیهمتا بود، گفت: ما در این زمینه بسیار تهیدست هستیم و در بروجردیسازی موفق نبودهایم.
استاد انصاریان با بیان سفارشی از آیتالله بروجردی به شاگردانش ادامه داد: اگر به خانهای رفتید و مدتی را در آنجا ماندید و دیرتر از صاحبخانه برای نماز صبح یا شب بیدار شدید، وسایل خود را جمع کنید و به شهر خود بازگردید که آبروی دین و روحانیت در خطر است.
وی با اشاره به اینکه زندگی بعضی از علما پر از برکات است، گفت: آثار علمی، غیر علمی، تربیتی، حوزوی و تألیفی آیتالله بروجردی را کسی نمیتواند احصا کند.
این استاد اخلاق با بیان اینکه خداوند نعمتهای بسیاری به آیتالله بروجردی داده بود، عنوان کرد: وی لایق و شایسته بود و این چهار منبع عظیم را در خود داشت.
وی ابراز کرد: کسانی که مسئول حوزهها هستند باید تلاش کنند که معنویت روزگار آیتالله بروجردی را به حوزه برگردانند و حوزهها را به کارخانههای عظیم معنوی بروجردیساز تبدیل کنند تا شرمنده پیامبر (ص) و ائمه اطهار(ع) نشویم.
منبع : پایگاه عرفان