گروه بینالملل: محمود ابراهیم سلامه به عنوان کهنسالترین خوشنویس جهان عرب و معروف به «شیخ الخطاطین» در مصر زندگی میکند و تاکنون ۶ قرآن را به خطوط نسخ و ثلث خوشنویسی کرده است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «الاهرام»، محمود ابراهیم سلامه تنها خوشنویس مصری است که قرآن کریم را با خط ثلث خوشنویسی کرده و در حال حاضر در سن 95 سالگی شیخ خوشنویسان جهان عرب(شیخ الخطاطین) لقب گرفته و در حال کتابت ششمین قرآن خود به خط ثلث است.
وی با وجود دوران کهنسالی هنوز حافظهای قوی و قلبی سالم دارد و به عنوان یک روزنامهنگار خوشنویس در تعدادی از روزنامهها و مجلات مصری و جهان عرب قلم زده است.
محمود ابراهیم سلامه همچنین تابلوهای تعدادی از مساجد داخل و خارج مصر را نیز خوشنویسی و در محضر اساتیدی همچون سیدابراهیم، علی بدوی، مصطفی غزلان بک و محمد حسنی از خوشنویسان بنام تلمذ کرده است.
سلامه در مدرسه خوشنویسی مصر در محضر استاد سید ابراهیم در خیابان فاروق(الجیش کنونی) در مصر حضور یافت و رتبه اول خوشنویسی را در همین مدرسه در سال 1939 کسب کرد و بعدها در خوشنویسی فارسی نیز مهارت یافت.
خوشنویسی اولین قرآن در یک سال و نیم
این هنرمند مصری درباره تاریخچه نخستین قرآنی خوشنویسی کرده است، میگوید: زمانی که در نشریه «الامل» لیبی مشغول فعالیت بودم، دبیرخانه دادگستری این کشور در نامهای برای مدیر مسئول این مجله از وی خواست که به من اجازه دهد که در ساعت خارج از کار، قرآنی را برای این دبیرخانه خوشنویسی کنم، من نیز این کار را انجام دادم و طی یک سال و نیم در خانه توانستم نخستین قرآن را خوشنویسی کنم.
وی ادامه داد: زمانی که محمد المعلم، صاحب مرکز انتشاراتی «دارالشروق» مصر نخستین قرآنی را که خوشنویسی کرده بودم دید، از من خواست قرآنی را به روایت «حفص عن عاصم» به نام این مرکز کتابت کنم. من نیز در سال 1985 میلادی طی یک سال و نیم موفق به این کار شدم. این نسخه از قرآن هر چند که مجوز الازهر و مجمع پژوهشهای اسلامی مصر را دریافت کرد، اما رونمایی نشد.
سلامه تصریح کرد: مرکز انتشاراتی «دارالهدی» در الجزایر کتابت قرآن به روایت «ورش» را از من خواست، من نیز در سال 2003 میلادی این کار را انجام دادم، این مرکز پس از انتشار قرآن، نسخهای از آن را پس از چاپ به من هدیه کرد.
وی گفت: بعدها هیئتی لیبیایی به نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره آمد و از من خواست که قرآنی به روایت «قالون» و با علامتگذاریهای رایج در لیبی، خوشنویسی کنم و من نیز این کار را در سال 2006 به اتمام رساندم.
خوشنویسی پنجمین قرآن در 93 سالگی
این خوشنویس مصری تأکید کرد: در سالروز تولد نود و سه سالگیام نیز پنجمین قرآن را به خط ثلث که سرور خطوط اسلامی و دشوارترین و زیباترین خطوط است، خوشنویسی کردم و در حال حاضر نیز ششمین قرآن را به خط ثلث کتابت میکنم که به نیمه رسیده است، از خدا میخواهم که به من عمر دهد تا آن را کامل کنم.
خط ثلث یکی از شیوههای بسیار مهم در خوشنویسی اسلامی و یکی از خطوط ششگانه است، ابداع آن را به «ابوعلی بن مقله بیضاوی شیرازی» (معروف به ابن مقله) که در قرن سوم هجری میزیست، نسبت میدهند.
منبع : خبرگزاری بین المللی قران - ایکنا