قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 19 آبان 1393 ساعت 11:37 صبح

استاد انصاریان: حسین بن علی (ع) برای کرسی حکومت با یزید جنگ نکرد

 

استاد حسین انصاریان در چهارمین جلسه سخنرانی خود در مسجد امام رضا علیه السلام شهر تهران در شب پانزدهم محرم سال 1393به بررسی مسأله استفاده از عقل انبیاء و ائمة طاهرین علیهم السلام ایراد سخن نمودند و به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه یس و سرنوشت مردم انطاکیه در برخورد با پیامبران الهی پرداختند.

 

این مفسر برجسته قرآن کریم فرمودند: قرآن مجید از ملت پر جمعیتی نام می‌برد که مجموع آنها از عقلشان بهره‌ای نداشتند و منش و کارشان جاهلانه بود و در همة امور زندگی از حدود الهی و انسانیّت تجاوز می‌کردند. خداوند به خاطر پست و بی‌ارزش بودن آن ملت، از کشورشان تعبیر به «روستا» می‌کند. خداوند از پیامبر اسلام صلی الله علیه واله وسلم  می‌خواهد که شرح حال آنان را برای امت اسلام بگوید تا پند بگیرند. این منطقه «انطاکیه» است که در آن زمان همه امکانات را داشت. در مقابل، قرآن به شهر مکه سوگند یاد می‌کند که در آن اماکن مقدس زیادی وجود دارد، ولی علت سوگند را وجود شخص پیامبر عظیم الشأن اسلام صلی الله علیه واله وسلم  می‌داند. یعنی ارزش اماکن و ابنیه به افراد است؛ افرادی که مبدأ همه خوبی‌ها و ارزش‌ها هستند. عقل انبیاء به منبع لایزال الهی متصل است و اگر عقل هر انسانی به مبدأ الهی متصل شد، همین گونه با ارزش می‌شود. خداوند برای این سرزمین انطاکیه سه پیامبر متصل به عقل الهی را فرستاد تا آنان را هدایت کنند و از دوزخ نجات دهند، اما آنان مقاومت نشان دادند. ﴿إِذْ أَرْسَلْنَا إِلَيْهِمُ اثْنَيْنِ فَکَذَّبُوهُمَا فَعَزَّزْنَا بِثَالِثٍ فَقَالُوا إِنَّا إِلَيْکُمْ مُرْسَلُونَ

 

اما آنان در مقابل می‌گفتند که هیچ امتیازی در وجود شما نیست: ﴿قَالُوا مَا أَنْتُمْ إِلاَّ بَشَرٌ مِثْلُنَا وَ مَا أَنْزَلَ الرَّحْمٰنُ مِنْ شَيْ‌ءٍ إِنْ أَنْتُمْ إِلاَّ تَکْذِبُونَاین سه پیامبر در جوابشان می‌گفتند که خداوند آگاه از حالمان می‌باشد و بر عهده ماست که به شما روش زندگی درست را تعلیم دهیم. اما باز هم مشرکان، وجود این پیامبران الهی را نحس می‌دانستند.

 

استاد خاطر نشان نمودند: الان هم افرادی در جامعه ما هستند که تصور غلطشان این است که امام حسین علیه السلام  و یزید ملعون بر سر حکومت منازعه و درگیری داشته‌اند. این افراد نمی‌دانند که با شرافت وجودی که خداوند به امام حسین علیه السلام  داده است، نیازی به کرسی حکومت نداشت. بعضی از این افراد بعد از مدتی دین‌داری، به علت عدم درک صحیح از دین به خطا و اشتباه می‌روند و بستگان خود را نیز به سمت ظلمت و گمراهی می‌برند.

 

ایشان به ماجرای زهد و تقوای شیخ عباس قمی (ره) اشاره نمودند که با حضور مرحوم ملاعباس تربتی(ره) دیگر منبرشان را ادامه ندادند و از ایشان خواستند که برای مردم سخنرانی نماید. با وجود احترام فراوان آن عالم بزرگ، در آن زمان هم ملاعباس تربتی(ره) را در راه مشهد از وسیله نقلیه پیاده کردند و او را نحس دانستند. متأسفانه الان هم عامل گرانی‌ها و مشکلات جامعه را روحانیت می‌دانند و این ادامة همان سخنان مردم انطاکیه است که از عقل انبیاء بی‌بهره بودند. باید از خدا خواست که ما را از عقل انبیای الهی بی‌بهره نماند و تلاش کرد که از این فرصت الهی خوب استفاده کنیم و ناشکر نباشیم.

 

 

 


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه