قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 23 آذر 1393 ساعت 09:38 صبح

مراسم سوگواری اربعین شهادت امام حسین(ع) در لندن + تصاویر

مرکز اسلامی انگلیس در لندن در روز اربعین شهادت حضرت سیدالشهداء(ع) میزبان عزادارانی از ملیت های مختلف بود که با حضور در این مرکز اسلامی به سوگواری پرداختند.

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ مراسم سوگواری اربعین حسینی روز شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ برابر ۱۳ دسامبر ۲۰۱۴ در محل مرکز اسلامی انگلیس در لندن برگزار شد.

این مراسم با قرائت قرآن توسط آقای مصطفی مرجان و سپس با قرائت زیارت اربعین امام حسین(ع) توسط آقای هانی الوردی آغاز شد و در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر شمالی رئیس مرکز اسلامی انگلیس طی سخنانی، مطالبی را در خصوص نشانه‌های ایمان ایراد کرد.

وی در تشریح اهمیت مطلب به این نکته اشاره کرد که ارزیابی ایمان کار ساده‌ای نیست و حتی فرد در ارزیابی ایمان خود نیز نمی‌تواند همواره مطمئن باشد. آیا ایمان ما در حدی هست که ما را در دادگاه الهی که هیچ نیت و قصدی از آن پوشیده نیست، روسپید کند؟ آیا ایمان ما در روز رستاخیز پذیرفته خواهد شد؟

دکتر شمالی در ادامه این بحث به ذکر روایتی از امام حسن عسکری(ع) پرداخت. در این روایت، امام عسکری (ع) نشانه‌های ایمان را در پنج مورد بر می‌شمارد. به گفته سخنران باید توجه داشت که علائم مومن منحصر به این پنج علامت نیست؛ با این حال این‌ها نشانه‌های مهمی هستند. نشانه اول مومن بر اساس این روایت، برپاداشتن ۵۱ رکعت نماز در شبانه روز است. مومن راستین علاوه بر ۱۷ رکعت نماز واجب ۳۴ رکعت نافله نیز به جا می‌آورد تا شمار نماز‌ها به ۵۱ رکعت برسد. نشانه دوم آن است که مومن در روز اربعین قبر حضرت امام حسین (ع) را زیارت کند. وی در خصوص اینکه چرا زیارت اربعین سفارش شده و نه زیارت در روز عاشورا توضیح داد که شاید علت این باشد که مومنین روز عاشورا را در وطن خود به عزاداری پرداخته و روز اربعین همه در کربلا گرد هم آمده و آنجا عزاداری کنند.

 

وی گفت آنطور که در روزهای اخیر گفته می‌شود، حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیون نفر در مراسم زیارت اربعین در کربلا شرکت کرده‌اند. این گردهمایی به این ترتیب بزرگ‌تر از مراسم حج است و فرصت بزرگی است که می‌توان به نحو احسن از آن استفاده کرد.

نشانه سوم مومن بر اساس این روایت در دست داشتن انگش‌تر به دست راست و نشانه چهارم بر خاک نهادن پیشانی در زمان سجده است. نشانه آخر و پنجم مومن در این روایت بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در نماز است.

حجت الاسلام والمسلمین شمالی توضیح داد که این نشانه‌ها، نشانه‌های ظاهری مومن بوده و برای شناخت طرف مقابل به کار می‌آمده است. به گفته وی این‌ها نشانه‌ها و شرایط لازم مومن است اما شرایط کافی نیست.

وی در ادامه به ذکر روایاتی پرداخت که به نشانه‌های درونی‌تر و عمیق‌تر اشاره کرده‌اند. از جمله به حدیثی از امام باقر(ع) استناد نمود که در آن حسن تقدیر در معیشت یا به عبارت دیگر برنامه ریزی خوب اقتصادی در زندگی به عنوان نشانه مومن شناخته شده است. در ادامه همین حدیث، از صبر بر مصیبت و تفقه در دین نیز به عنوان علائم مومن نام برده شده است. به گفته سخنران، بدون شناخت دین نمی‌توان دیندار بود و برای تفقه و شناخت عمیق در دین نباید به آنچه در کودکی یا در مدرسه آموخته‌ایم اکتفا کرد. بلکه باید مطالعه مستمر و نظاممند داشت.

رئیس مرکز اسلامی انگلیس در ادامه سخنان خود در زمینه معرفی نشانه‌های مومن به دو حدیث تقریباً مشابه از امام صادق (ع) در اصول کافی اشاره کرد. در هر دو این احادیث امام صادق (ع) راستگویی و امانتداری را از نشانه‌های مومنین راستین معرفی کرده است.

وی توضیح داد که‌گاه ممکن است نماز و روزه برای فردی به صورت عادت در آمده و ترک آن موجب اضطراب او شود. اما همین فرد می‌تواند فردی نادرست و خیانتکار در امانت باشد. وی برای نشان دادن اهمیت امانتداری به این نکته اشاره کرد که پیامبر اسلام(ص) حتی در موقعیت حساسی مانند لیله المبیت، شبی که حضرت علی(ع) برای پاسداری از جان پیامبر در بستر او خوابید نیز به فکر امانت‌های مردم بود. یکی از وصایای پیامبر (ص) در هنگام ترک مکه به حضرت علی(ع) این بود که امانت‌های اهل مکه را که در نزد ایشان بوده به صاحبانشان برگرداند. نکته جالبی که سخنران به آن توجه کرده بود این است که اهالی مکه با اینکه به حضرت محمد(ص) به عنوان پیامبر ایمان نیاورده بودند، اما همچنان به امانتداری او ایمان داشته و امانات خود را حتی تا سال ۱۳ بعثت هم به او می‌سپرده‌اند.

 

حجت الاسلام والمسلمین شمالی در پایان سخنان خود ضمن دعا برای قرار گرفتن در زمره مومنان واقعی آرزو کرد که در این جهان و جهان آخرت با مومنان همنشین باشیم. به گفته او بخشی از لذت بهشت همنشینی با مومنین است و این نعمتی است که در این جهان هم می‌توان به آن چشم امید داشت.

وی در پایان سخنان خود اشعاری در رثای امام حسین(ع) و با موضوع اربعین قرائت کرد.

این برنامه با مرثیه خوانی مداح اهل بیت آقای اسماعیلی ادامه یافته، در پایان شرکت کنندگان از سفره با برکت حضرت سید الشهداء(ع) پذیرایی شدند.

این گزارش همچنین حاکیست که مشابه این مراسم در جلسات جداگانه‌ای برای مسلمانان انگلیسی زبان و عربی زبان نیز برگزار شد و در این مراسم حجج اسلام والمسلمین بهمن‌پور و منیر الطریحی سخنرانی کردند.

مسلمانان اردو زبان مقیم لندن نیز در دهه دوم ماه صفر به مدت ۹ شب مراسم ویژه به همین مناسبت داشتند که از سخنرانی حجت الاسلام صفدر عباس طاهری و مداحی آقای سید ابرار حسین بهره می‌بردند.

تصاویر مراسم عزاداری و سوگواری اربعین حسینی در مرکز اسلامی انگلیس را مشاهده می‌کنید:


منبع : خبر گزاری اهل بیت علیه السلام
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه