قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقيده دانشمند مصرى‏

دانشمند شهيد مصرى در كتاب «الاسلام و مشكلات الحضاره» كه تحت عنوان «فاجعه تمدن» ترجمه شده است مى‌نويسد:
«عوامل مهم و اساسى انحراف بشر، و نابودى ويژگى‌هاى انسانى او، و دچار آمدنش به انواع مشكلات را بايد در مسائل زير جستجو كرد:
1- جهل و غفلت‌
به رغم گسترش علوم مادى و صنايعى كه بر اساس اصول فنى پيشرفته استوار است، جهل ما نسبت به انسان فوق العاده مى‌باشد، و به همين علت هنوز نتوانسته‌ايم از پيش خود، نظامى كه شامل همه جوانب زندگى انسان و متناسب با طبيعت و فطرت وى باشد ترسيم كنيم. بدون شك در آينده نيز از وضع چنين نظام متقن و بر اساس فطرت و طبيعت عاجز خواهيم بود.
البتّه نياز به وضع چنين نظامى نداريم؛ زيرا خالق انسان چنين نظام حكيمانه‌اى را تحت عنوان دين اسلام، براى هدايت همه جانبه انسان وضع كرده است.
«إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلامُ».
«مسلماً دينِ [واقعى كه همه پيامبرانْ مُبلّغ آن بودند] نزد خدا اسلام است».
الْاسْلامُ يَعْلُوا وَلا يُعْلى‌ عَلَيْهِ‌ .
«اسلام (دين) برتر است و هيچ (دينى) بر او برترى ندارد».
2- اشتباهات‌
اشتباهات در زندگى انسان، با توجه به اطلاعات محدود و نادانى فوق العاده وى، از آن وقت شروع شده است كه راه خود را از راهى كه پروردگار حكيم و داناى به فطرت و طبيعت انسان به او نشان داده بود جدا كرد. راهى كه جواب‌گوى همه نيازمندى‌هاى فطرى و واقعى انسان است. راهى كه ويژگى‌هاى‌ خاص وى را مى‌پروراند و به ثمر مى‌رساند. و بالاخره راهى كه انسان براى مقام خليفة اللهى آماده مى‌كند و استعدادهاى درونى او را بارور مى‌سازد.
3- عدم تناسب تمدن مادى با انسان‌
كاخ تمدن مادى بر اساس نيازمندى‌هاى واقعى انسان، بالا نرفته است و از اين نظر به خصايص انسانى، ارزشى قائل نيست و انسان و همه چيزِ او را با معيارهاى ماشينى و حيوانى مى‌سنجد.
ظهور نتايج ناگوارى از تمدن مادى، در ميان ملت‌هايى كه به آخرين درجه تمدن رسيده‌اند، آثار و نتايج شومى كه از عدم توجه به انسانيت انسان، آغاز شده است، و جامعه بشريت رادر پرتگاه سقوط و نابودى قرار داده نيز بر مشكلات افزوده است».
آرى! اينها همه از نتايج حكومت شوم مكتب‌هاى ماديگرى بر انسان است.
بدون شك، جز بابرگشت انسان به راهى كه از همه جهت موافق با فطرت و نيازمندى‌هاى اوست، مشكلات انسان حل نخواهد شد و به خير دنيا و خير آخرت نخواهد رسيد.


منبع : پایگاه عرفان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه