قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 4 آذر 1388 ساعت 05:55 صبح

مشورت از ديدگاه قرآن كريم و سنت نبوی(ص) در عراق

 سمينار بررسی ديدگاه قرآن كريم و سنت نبوی(ص) نسبت به شورا و مشورت، به همت گروه مطالعات اديان دانشگاه استان «واسط» عراق برگزار شد. به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روزنامه عراقی «الصباح الجديد»، اين سمينار علمی با حضور جمعی از اساتيد و دانشجويان عراقی ديروز دوم آذرماه و با سخنرانی «حامد حمزة الديلمی» رئيس گروه فلسفه دانشكده ادبيات دانشگاه واسط عراق آغاز شد. «شمران العجلی» رئيس هيأت أمنای مؤسسه دينی ـ فرهنگی «بيت الحكمة» عراق ضمن سخنانی به بررسی مفهوه واژه «الشوری»(مشورت) از نظر لغوی پرداخت و گفت: قرآن كريم در آيات زيادی به مشورت در امور تأكيد كرده و نمونه‌هايی در اين زمينه ذكر كرده است كه مشورت برادران حضرت يوسف(ع) و مشورت كلدانيين قوم حضرت ابراهيم(ع) در عراق از جمله نمونه‌های ذكرشده در قرآن درباره مشورت است.
وی افزود: در آيين اسلام نيز بر اهتمام به مشورت به عنوان يك اصل مهم و تأثيرگذار و بخشی از زندگی روزانه و اخلاقيات تأكيد شده است و از آن به عنوان يك فريضه و صفت نيكو ياد شده است و خداوند متعال در آيات زيادی از قرآن كريم واژه «الشوری»(مشورت) را مقرون به واژه «الصلاة»(نماز) كرده است.
اين پژوهشگر عراقی در پايان گفت: مشورت كردن شيوه‌ای پيشگيرانه است كه نسبت اشتباه در انسان را به صورت موضوعی كاهش می‌دهد و آيه 159 سوره آل عمران «وَشَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ»(و در كار[ها] با آنان مشورت كن) وآيه 38 سوره الشوری «وَأَمْرُهُمْ شُورَى بَیْنَهُمْ»(و كارشان در ميانشان مشورت است) به عنوان دو دليل اصلی برای مشروعيت مشورت در قرآن كريم است.

 


منبع : خبر گزاری ایکنا
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب


بیشترین بازدید این مجموعه