قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 30 خرداد 1394 ساعت 2:18 بعد از ظهر

استاد انصاریان: شناخت اعتقادات، اندازه گیری معیشت و صبر بر ایمان، تمام کمال انسانیت است


استاد حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم شب گذشته در نخستین جلسه از سلسله سخنرانی‌‌های «معارف اسلامی» در حسینیه همدانی‌های تهران با اشاره به روایت «رحم الله امرء عرف قدره و لم یتعد طوره» از رسول گرامی اسلام، اظهار داشتند: پیامبر اکرم(ص) با زبانی پاک و حالی الهی و ملکوتی برای کسی که قدر و اندازه خود را دانسته و در هیچ امری از حدودش تجاوز نکند، طلب رحمتی می‌کنند که برای فکر، دین، اخلاق و خانواده‌اش سودمند است.
ایشان فرمودند: در طول تاریخ اسلام هرکس که به این روایت عمل کرده، به مقامات معنوی بسیار بالایی رسیده است که البته ارتقای مقامات معنوی هم برای خود اشخاص قابل درک است.
استاد انصاریان ابراز کردند: حضرت امام جواد(ع) در حدیثی با عبارت «الکمال کل الکمال» کمال را انسان را به سه امر پیوند می‌دهند؛ نخست می‌فرمایند «التحقق فی الدین ؛ دین را بشناسد». دین در سه بخش عقاید، اخلاق و عمل خلاصه می‌شود که البته شناختن آن هم زمان زیادی را نمی‌طلبد.
ایشان خاطرنشان کردند: امام جواد(ع) می‌فرمایند که اندازه گیری در خرج و دخل بخش دیگری از کمال انسانیت است؛ کسی که خود را دلگرم با بانک و وام نکرده و معیشت و خرج و دخل خود را مدیریت کند، کمتر به مشکل اقتصادی بر می‌خورد.
استاد حوزه علمیه قم افزودند: کسی که معیشت خود را اندازه گیری کند تا مجبور به نسیه و قرض نشود، می‌تواند زندگی آبرومندانه‌ای را مدیریت کند.
ایشان با بیان این‌که امام نهم صبر بر ایمان به خداوند متعال را سومین خصلت کمال انسان می‌دانند، یادآور شدند: کسانی که بر اساس روایت رسول گرامی اسلام(ص) قدر خود را شناخته و با یقین به مملوکیت تا آخر عمر زندگی کردند، 12 خصلت پیدا کردند که نخستین آن ویژگی‌ها، توجه است؛ آنان توجه داشتند که وجودشان معدن خدا در این عالم بوده و خدا در این معدن 12 گوهر قرار داده است؛ از همین رو تا روز آمدن ملک الموت این 12 گوهر را با دعا و گریه در وجود خود نگاه داشتند.
استاد انصاریان ادامه دادند: یکی دیگر از این ویژگی‌ها، برخورداری از قلب هدایت شده به وسیله ائمه اطهار(ع) و اولیای الهی است؛ این گونه قلب، زندگی پاک و بی دردسر و نیز رضایت خداوند را برای صاحبش هدیه می‌آورد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کردند: هدایت قلب ضربه پذیر است و باید آن را حفظ کرد و باید از خدا خواست تا قلب به سوی گناهان و ظلم‌ها منحرف نشود و از پیشگاهش به ما رحمت عطا کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم تصریح کردند: امام صادق(ع) روز عید غدیر به وجود حضرت حق توجه کرده و فرمودند «رَبَّنَا إِنَّكَ أَمَرْتَنَا بِطَاعَةِ وُلَاةِ أَمْرِكَ، وَ أَمَرْتَنَا أَنْ نَكُونَ مَعَ الصَّادِقِينَ، فَقُلْتَ أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْکُمْ و قلت واتَّقُواْ اللّهَ وَكُونُواْ مَعَ الصَّادِقِينَ، سمعنا و اطعنا ربنا توفنا مسلمین و مصدقین باولیاءک» خدایا اطاعت از اهل‌بیت و جانشینان پیامبر(ص) را بر ما امام و شیعیانمان واجب کردی و دو آیه اطاعت از اولی الامر و همراه بودن با صادقان را شنیدیم و اطاعت کردیم اما تو هم برای این اطاعت، به ما ثبات قدم بده تا فقط تسلیم تا باشیم.


منبع : پایگاه عرفان
  • استاد حسین انصاریان
  • ماه رمضان
  • روزه داری
  • استاد انصاریان
  • حسینیه همدانی ها
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه