قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
تاریخ انتشار : 3 تير 1394 ساعت 11:36 صبح

 پژوهشگر استرالیایی: ذهنیت «قربانی بودن» کمکی به پیشبرد اهداف مسلمانان استرالیا نمی‌کند

 

گروه بین‌الملل: مسلمانان استرالیا باید از ذهنیت «قربانی بودن» و انفعال دوری کنند و غیرمسلمانان این کشور نیز باید در یک تصمیم جدی به بهبود روابط با هموطنان مسلمان خود مبادرت ورزند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، روزنامه «دیلی تلگراف» استرالیا به تازگی مقاله‌ای را به قلم «پیتر کورتی»، پژوهشگر فعال در «مرکز مطالعات مستقل» این کشور، با موضوع «اسلام و مسلمانان در استرالیا» منتشر کرده است که در ذیل برگردان بخش‌هایی از آن به فارسی آمده است.
در این مقاله آمده است: «مسلمانان استرالیا باید از ذهنیت «قربانی بودن» و انفعال دوری کنند و غیرمسلمانان این کشور نیز باید در یک تصمیم جدی به بهبود روابط با هموطنان مسلمان خود مبادرت ورزند، از رفتار تبعیض‌آمیز اجتناب کرده و اختلافات ناشی از سوء‌تفاهم‌های موردی و مقطعی را کنار بگذارند».
«اخیراً مشخص شده است که برخی مردان و زنان جوان که زاده استرالیا هستند و در این کشور تربیت‌ شده‌اند، در میان نسل جدید افراطیونی قرار دارند که به آن سوی مرزها سفر کرده و به قصد جنگ با کشورهای غربی به گروه‌های تروریستی پیوسته‌اند».
«نگرانی استرالیایی‌های غیرمسلمان در مورد اقدامات افراط‌گرایانه و ناشی از عدم تحمل برخی گروه‌هایی که خود را به اسلام منصوب می‌کنند، رو به فزونی است. از سوی دیگر مسلمانان این کشور نیز شاهد سخت‌شدن شرایط هستند، چرا که احساس می‌کنند فشار جامعه استرالیا علیه مسلمانان این کشور هر روز بیش‌تر می‌شود به گونه‌ای که خود را در محاصره می‌بیند».
اقدامات ضداسلامی همانند حمله نژاد‌پرستانه به یک نوجوان در هفته گذشته تنها نمونه‌ای از موارد زیاد بدرفتاری با اقلیت مسلمان در استرالیا است.
تبعیض‌های موجود علیه مسلمانان نیز معضلی مهم است. نرخ بیکاری در میان گروه سنی 20 تا 44 سال در میان مسلمانان (7.5 درصد) بیشتر از کل جمعیت (4 درصد) گزارش شده است. بنا بر تحقیقاتی که به تازگی صورت گرفته بسیاری از مسلمانان استرالیایی از اعمال تبعیض در روند کاریابی رنج می‌برند که این امر باعث می‌شود مسلمانان جویای کار شرایط دشوارتری را در یافتن شغل تجربه کنند.
رفتارهایی از این دست هرگز پذیرفتنی نیست، چرا که به مثابه خیانت به ارزش‌هایی است که استرالیا مدعی است بر آن‌ها بنا شده است. اما در این میان صحبت کردن از قربانی‌بودن نمی‌تواند کمکی به بهبود اوضاع کند. جامعه مسلمان استرالیا با شانه خالی کردن از مسئولیت اجتماعی و اقتصادی خود در رویارویی با مشکلات و صرفا با نشانه رفتن انگشت اتهام نژادپرستی و اسلام‌هراسی به شهروندان غیرمسلمان نمی‌تواند کمکی به خود کند.
از طرف دیگر، استرالیایی‌های غیرمسلمان باید در یک تصمیم جدی به بهبود روابط با هموطنان مسلمان خود مبادرت ورزند، از رفتار تبعیض‌آمیز اجتناب کرده و اختلافات ناشی از سوء تفاهم‌های موردی و مقطعی را کنار بگذارند.
مسلمانان استرالیا نیز باید دست دوستی را که به سوی آن‌ها دراز شده بفشارند.
با دوری جستن از فرهنگ توجیه و بهانه و همچنین با کنارگذاشتن باور قربانی‌بودن، همه شهروندان استرالیا اعم از مسلمان و غیرمسلمان می‌توانند با هم جامعه قوی‌تری را بسازند و به نسل جوان کمک کنند تا فرصت‌هایی را که جامعه در بطن خود دارد، شکوفا سازد.


منبع : iqna
  • پژوهشگر استرالیایی
  • اهداف مسلمانان استرالیا
  • قربانی
  • غیر مسلمان
  • اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

    آخرین مطالب


    بیشترین بازدید این مجموعه