استاد حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم شب گذشته در نهمین جلسه از سلسله سخنرانیهای «ویژگیهای خود شناسان» در حسینیه همدانیهای تهران اظهار داشتند: نور ایمان، همان نور معرفت به خدای متعال و محبت به انبیای الهی، ائمه معصومین(ع) و اولیاء الله است.
ایشان به کاربرد نور ایمان در دل انسانها اشاره کرده و فرمودند: کسی که دل خود را صیقل دهد، نقش صفات خداوند و حقایق گذشته و آینده آفرینش با کمک نبوت انبیاء و امامت ائمه معصومین(ع) در صفحه دلش منعکس میشود؛ از آنجایی که نقش حقایق ثابت است یعنی خدا، حقایق گذشته و آینده و نبوت انبیاء و امامت ائمه معصومین(ع) تغییر نمیکند، دل نیز که در سایه رحمت الهی صیقل خورده، تخریب نخواهد شد و صاحب آن، روز قیامت با دلی از نقش خدا و نبوت و امامت و وحی وارد صحنه محشر میشود که رضایت الله که اثر این نقوش است را در خود ثابت نگاه میدارد.
استاد انصاریان به نقل داستانی از نقاشی نقاشان چین و روم در قصر پادشاه چین پرداخته و با اشاره به علامت ورود نور ایمان در دل ابراز کردند: وقتی نور به دل وارد شود، ته ماندههای غیر صیقل داده شده را از بین برده و حقایق الهیه را وارد میکند؛ از این رو انسان را برای حل مشکلات خود و دیگران هدایت میکند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به نقل روایتی داستانی از لسان حضرت امام باقر(ع) مبنی بر منع قضاوت بدون علم یک قاضی و رجوع شاکیان به فردی صاحب دل بود که این فرد، نور ایمان را در دل خود میپروراند.
وی تأکید کردند: حضرت امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند، قضاوت تنها شغلی است که لبالب جهنم قرار دارد؛ از این رو چنانچه قاضی حتی یک مرتبه با علم، حقی را ناحق امضا کند، یا بدون علم حکمی صادر کند، جهنمی میشود.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم همچنین در بخشی از بیانات خویش آثار هر عملی را تا روز قیامت ادامهدار دانستنه و تصریح کردند: کسی که با همسر و فرزندان خود بداخلاق و تند است، چنانچه سبب بی دینی آنان شود، باید پاسخگوی بی دینی و لجاجتهای تمام فرزندان و نسل خود تا روز قیامت باشد.
منبع : پایگاه عرفان